Середа, 24.04.2024, 23:34

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2018 » Листопад » 2 » 100-річчя створення ЗУНР відзначили у школах району
12:28
100-річчя створення ЗУНР відзначили у школах району

1 листопада у закладах освіти району були проведені урочисті заходи з нагоди 100-річчя  утворення ЗУНР «ЗУНР – провісниця держави Україна».


У школі-гімназії с.Михайлевичі вчитель історії Андрій  Бурий виступив з доповіддю «Історія ЗУНР». Вчитель Яніна Кость підготувала презентацію  «Створення легіону Українських січових стрільців, біографічні дані Дмитра Вітовського, Євгена Петрушевича, митрополита Андрея Шептицького та утворення Західноукраїнської Народної Республіки». Також відбувся виховний захід, присвячений пам’яті УСС, який підготували учні 5 і 7 класів під керівництвом класного керівника Гриб Г.Б. та вчителя музичного мистецтва Ковальського Р.І.


У Новосілківському НВК заступник директора Солоха М.П організувала квест-гру "Наша слава стрілецька не вмре, не загине" до 100-річчя ЗУНР з метою формування в учнів патріотичної свідомості, виховання відповідальності, старанності, шанобливого ставлення до України та з метою ознайомлення учнів з історією ЗУНР. У квест-грі взяли участь дві команди: команда "ПАТРІОТ" і команда "ГАРЯЧІ СЕРЦЯ". Учасники гри отримали маршрут із зазначеними станціями. Після виконання семи завдань із отриманих пазлів учасники склали спільну карту України. В.о.директора Романяк В.Д. побажала усім використати свої знання на користь рідної землі, адже діти - майбутнє України. На заході були присутні в.о.начальника відділу освіти Самбірської РДА Припін Я.М. та методист відділу освіти Груца Г.Я.


Годину державності "ЗУНР - провісниця української держави" провели старшокласники разом із учителями історії Наталією Славич та Уляною Конуховою у Кульчицькому НВК. На свято запросили батьків та жителів села. Учні 10 класу доступно розповіли про буремні події 1918 - 1919 рр., про Листопадовий чин.  Хвилиною мовчання пом'янули загиблих односельчан, членів УСС та УГА.


У день Листопадевого Чину заступник директора з виховної роботи Наталія Кордіяка та вчитель історії Роман Миськів опорного закладу освіти ім.І.Франка с.Ралівка провели конференцію «Під синьо-жовтим прапором свободи з'єднаєм весь великий нарід свій”.  На заході був присутній випускник нашої школи, учасник АТО Альохін Олександр Ігорович.


Учнівським самоврядуванням школи-гімназії с.Ваньовичі був проведений флешмоб «Ой у лузі червона калина», присвячений 100-річчю з дня створення ЗУНР. Хлопці та дівчата із кетягами калини у руках виконували гімн УПА.


У Стрілковицькій  школі відбулася літературно-музична композиція “ЗУНР - провісниця держави Україна”, яку підготувала та провела вчитель української мови та літератури Галина Мелех. Захід був спрямований на те, щоб діти та молодь знали, що 1 листопада було, є і залишиться в нашому житті однією з найбільших подій української історії. Школярі декламували патріотичні вірші, інсценізували засідання сотників перед битвою, створили «серце України», переглянули ролик про створення ЗУНР. Під керівництвом учителя музичного мистецтва Валентини М’язги виконали багато патріотичних пісень. Підсумувала свято вчитель історії Тетяна Ворик, яка пов’язала історичну подію з сьогоденням, згадала про односельчан – учасників АТО. Всіх загиблих за волю та незалежність нашої держави вшанували хвилиною мовчання.


У Вощанцівському НВК вчителем історії Подулько Н.В. було проведено тематичний урок історії з елементами презентації щодо історичної хронології створення ЗУНР для учнів та вчителів школи. Після завершення презентації учнівський та педагогічний колективи школи долучилися до урочистої ходи до  могили Січових Стрільців для участі у панахиді. Учні декламували вірші про славу Січових Стрільців,взяли участь у флешмобі, виконавши пісню " Ой у лузі червона калина". Вшанували пам*ять хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до могили Січових Стрільців.


Біля могили Січових Стрільців у с.Орховичі відбувся захід «ЗУНР – провісниця держави Україна». Учні та вчителі вшанували  пам'ять борців за волю України хвилиною мовчання.

Переглядів: 534 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]