Четвер, 25.04.2024, 20:51

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Квітень » 30 » Вшанування пам’яті ГЕРОЯ УКРАЇНИ Володимира Топія
11:59
Вшанування пам’яті ГЕРОЯ УКРАЇНИ Володимира Топія

Виховання в учнів відчуття внутрішньої свободи та поваги до держави, любові до Батьківщини, національної свідомості, гідності, усвідомлення приналежності до рідної землі, українського народу, гармонійне виявлення патріотичних почуттів,  вшанування Героїв Небесної сотні – це першочергові завдання, які  ставлять перед своїми вихованцями наставники Рудківської СЗШ І-ІІІ ст. ім. В. Жеребного.

Сьогодні  вшанували ще одного  нашого земляка,  героя Небесної сотні,  Володимира Топія.  Він стояв у рядах 12 Самбірської  сотні. У квітні  26 йому б виповнилося 60 років. Та не судилось…

Під час Революції гідності В.Топій був комірником у Будинку профспілок: приймав, видавав та охороняв ті пожертви, які на потреби Майдану передавали небайдужі українці з усіх куточків держави. Підтримувати рух народного спротиву наш краянин вирушив 24 грудня. З 18-го на 19 лютого рятував від вогню Дім профспілок. Віддав своє життя, рятуючи життя інших.

Учні 9-Б класу, в якому навчається внучка Героя України, разом із класним керівником Т. Руслабудовою ще раз пригадали всім присутнім ті пережиті дні і ночі на Майдані. Зібравши цікаві матеріали, світлини з Майдану, із сімейного архіву, дев’ятикласники ще раз довели, що Герої  Небесної сотні ніби наділені магнетизмом. Вони захоплюють, притягують, руйнують межі між землею  і небом, допомагають сьогодні нашим бійцям вірити у перемогу, адже  вони йшли за кращу долю України без зброї, боролися і старі, і молоді за воскреслу Україну для нас.

На вшанування пам’яті Героя  прийшли його рідні: дружина Леся Станіславівна, онуки Андрій та Наталя. Пані Леся поділилася спогадами про їхнє подружнє життя, подякувала за пам’ять, побажала учням бути гідними нащадками тих мужніх чоловіків, справжніх патріотів, які й сьогодні боронять рідний край від чужинця.

Герої  Небесної сотні - це приклад краси вічного життя. Їх просто не можна не любити. Вони пробуджують відчуття особистої відповідальності і любові до рідної землі. І це просто дивовижно. Ми ніколи, мабуть, і не дізнаємося, скільки ще людей віднайдуть себе через їхні світлі очі і відважні вчинки.

    Безстрашним сотням - вічная хвала! І наш уклін доземний кожному ГЕРОЮ!!!

 

Класний керівник Тетяна Руслабудова

Переглядів: 618 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]