Четвер, 18.04.2024, 05:02

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2013 » Грудень » 6 » Відзначення Міжнародного дня інвалідів у школах району
16:28
Відзначення Міжнародного дня інвалідів у школах району


3 грудня у Корналовицькій СЗШ було проведено урок доброти  "Дивіться на нас як на рівних!", присвячений  міжнародному дню інвалідів. Під час уроку школярів було поінформовано  про необхідність підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями та  виховання чуйності, співчуття та гуманного ставлення до людей із вадами.

***


Діти з особливими потребами не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди. Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед ровесників, бути в суспільстві і відчувати себе людьми.

Практичний психолог Баранівецького НВК Шманько М.М. провела з учнями 7 класу «круглий стіл» на тему «Дивіться на нас, як на рівних». Під час «круглого столу» психолог провела бесіду з учнями, відповідала на питання дітей та виконали вправи «Валіза ввічливості» метою яких було формування толерантного ставлення один до одного, так як в цьому класі навчаються два хлопці брати з особливими потребами.

Класні керівники школи провели в класах «уроки доброти» на тему: «Дивіться на нас, як на рівних». Мета таких уроків формування толерантного ставлення до дітей та громадян з обмеженими можливостями, а також сприймати їх як рівноправних членів суспільства.

Під час тематичної наради заступник директора з виховної роботи Куц Л.І. розказала присутнім педагогам про категорії дітей з особливими освітніми потребами.

      Захищаючи гідность інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

 ***

З 2 по 6 грудня в Рогізненській СЗШ І-ІІ ст. відбувся тиждень доброти. Мета проведення тижня – привернути увагу учнів до проблем тих, хто став інвалідом від народження, у дитинстві чи під час дорослого життя, сприяти вихованню в дітей доброти, милосердя, розуміння проблем тих, хто має обмежені фізичні можливості. Епіграфом тижня стали слова давньоіндійського прислів’я «Співчуття править світом».

   3 грудня класними керівниками Стрепко М.М., Грицишин Н.М., Кінаш Л.В.  для відзначення Міжнародного дня інвалідів було проведено  шкільну лінійку  та засідання «круглого столу» на тему: «Дивіться на нас, як на рівних».

  4  грудня учні 5-9 класів переглянули відеофільм «Доторкнись і побач». Це сумна історія маленької дівчинки,  улюбленої донечки батьків, які з останніх сил намагаються віднайти гроші на лікування сліпої від народження дитини. І коли здається, що надії вже немає, що в цьому світі панує сухість, байдужість та егоїзм, допомога приходить з найменш очікуваного боку.

   5 грудня вчитель християнської етики Береза О.М. провела захід доброти на тему «Від серця до серця». Учні виготовляли символічні серця, писали на них побажання дітям – інвалідам. Свої побажання вони адресували учневі 3 класу нашої школи Ковальському Павлу. Тепла атмосфера заходу сприяла тому, щоб діти висловлювали свою думку, активно відповідали на запитання, розповідали про добрі вчинки та милосердне ставлення до всіх оточуючих людей, які потребують допомоги.

 Протягом  заходу було наголошено на тому, що доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у  важку хвилину, розрадити в горі і біді - це в характері нашого народу. Діяти за законами доброти - це красиво, почесно, тому що добрі справи і вчинки живуть у віках.

   6 грудня  класним керівником 9 класу Стрепко М.М. проведено  урок доброти «Дивись на нас, як на рівних». Мета: пояснити учням, що таке толерантність, якими рисами повинна володіти толерантна людина, і яке відношення толерантність має у спілкуванні з учнями з обмеженими можливостями. Розвивати в учнів толерантне ставлення до людей з обмеженими можливостями, розуміння проблем і потреб інших людей, навчитися співпереживати.

Марія Михайлівна наголосила, що вічні моральні поняття -людяність, доброта, порядність, милосердя завжди будуть затребуваними і  не треба про це забувати, треба частіше зупинятися і розмірковувати про свої скоєні вчинки.

  Педагогічний та учнівський колективи свідомо розуміють, що такі заходи, які змушують задуматися про добро, співчуття , варто проводити протягом навчального року.

***

Хлопчицька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Самбірського району Львівської області

 

вул. Весела, 7, с.Хлопчиці, Самбірський р-н, Львівська обл., 81436, тел.46-369 

e-mail: hlopchyci@i.ua  Код ЄДРПОУ 22377946

 

 

Від  05.12.2013№01-21/188                                                                   Відділ освіти, молоді та спорту

                                                                                                                     Самбірської РДА

Г.З.Патральській

 

ЗВІТ

 про проведення заходу до дня інваліда 

у Хлопчицькій СЗШ І-ІІІст.

 

Назва заходу

Клас

Відповідальний

1.

Тренінгове заняття: «Дивіться на нас як на рівних!»

8

Ковальська О.І.

2.

Акція милосердя, учні збирали одяг, іграшки та канцтовари для дітей з обмеженими можливостями, які виховуються при монастирі у с.Буково.

Учні школи

Ковальська О.І., Хім`як І.І.

3.

Плануємо провести ще одну таку акцію до дня Св. Миколая.

Учні школи

 

 

Директор школи:                    Г.М.Шумська 

 



 

Переглядів: 1815 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]