Четвер, 25.04.2024, 17:12

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Відбулася планова нарада з керівниками закладів освіти
15:46
Відбулася планова нарада з керівниками закладів освіти

26 жовтня у сесійній залі адмінбудинку відбулася нарада з керівниками закладів освіти району.


В.о. начальника відділу освіти Оксана Хула довела до відома присутніх лист Міністерства освіти і науки України від 13.10.2017р. №1/9-554 «Щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про освіту». Лист містить роз'яснення щодо термінологічних змін, переоформлення установчих документів закладів освіти, прозорості та інформаційної відкритості закладу освіти, системи збезпечення якості освіти, доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, ліцензування освітньої діяльності закладів освіти, атестації та управління закладами освіти, обрання керівника та призначення працівників закладів загальної середньої освіти.


Про впровадження інклюзивної форми навчання в закладах освіти Самбірського району доповіла методист інформаційно-методичного центру Надія Тхорик. На даний час в Самбірському районі (не враховуючи ОТГ) налічується 131 дитина з особливими освітніми потребами. З них 46 здобувають освіту у закладах загальної середньої освіти, 13 навчаються за індивідуальною формою навчання, 2 – охоплені дошкільною освітою, 6 є вихованцями шкіл-інтернатів Львівщини. І надалі актуальною залишається проблема сільських шкіл, які за відсутності відповідного матеріального та кадрового забезпечення не мають можливості відкрити класи з інклюзивною формою навчання.


Методист інформаційно-методичного центру Наталія Шубеляк виступила з інформацією щодо підготовки та проведення олімпіад з навчальних предметів. Особливістю цьогорічних олімпіад є те, що у районному етапі братимуть участь і школярі з об'єднаних територіальних громад.


Заступник голови Самбірської РДА Леся Ленартович акцентувала увагу на недоліках ведення освітніми закладами обов’язкової документації, які були виявлені внаслідок перевірок навчальних закладів, та необхідності систематичного контролю за веденням шкільної документації адміністраціями закладів освіти.


Голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Ірина Цуприк розповіла присутнім про важливі моменти семінару з головами профспілкових комітетів, який відбувся напередодні.

Переглядів: 498 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]