Вівторок, 23.04.2024, 17:28

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Квітень » 27 » Вечір-реквієм у Рудківській школі «Чорнобиль – екологічна біда світового масштабу»
15:12
Вечір-реквієм у Рудківській школі «Чорнобиль – екологічна біда світового масштабу»

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них — 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо вогонь радіаційного вибуху. Величезний викид радіації призвів до того, що Чорнобиль став мертвою зоною, забруднив землю, річки та оточуючі території.

Цього року  виповнюється 30 років з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди світового масштабу на Чорнобильській АЕС. Вона забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.

26 квітня у Рудківській СЗШ I-III ступенів імені Володимира Жеребного  було проведено вечір-реквієм з нагоди цієї сумної події. Учні школи та вчителі зібралися в актовій залі, де було створено куток, присвячений пам′яті жертв чорнобильської катастрофи. Моторошні картини трагедії, ікона, свічки…

 Вчителі Наталія Горішна, Леся Верещак, Надія Турок підготували інформаційні повідомлення про чорнобильську трагедію. Учні 11 класу розповідали про ці жахливі події та їх наслідки, а шестикласники читали вірші про Чорнобиль.

Опісля виступу до присутніх звернулася директор школи Надія  Кондрашова. Надія Іванівна наголосила, що героями не народжуються, ними стають. Незважаючи на смертельну небезпеку, деякі пожежники виходили на дах енергоблоку і вдруге, і втретє. Пожежу було ліквідовано ціною життя відважних людей. Тому подвиг багатьох  людей  записано в літопис людської мужності. У вдячній пам'яті українського народу вони  збережуться навічно.

 Проводячи захід, присвячений 30 річниці Чорнобильської трагедії, ми, вчителі,  намагаємося пробудити в дітей чуйність, милосердя, вміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища, а також вчимо  дітей не губитися перед різними  нещастями,  жити за Божими заповідями, дарувати своє тепло і любов іншим, щоб ніколи не було таких чорнобилів, які нависають чорними крильми над людським майбутнім.

Організатори вечору-реквієму

Переглядів: 495 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]