Субота, 27.04.2024, 02:08

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Березень » 15 » У Погірцівській школі пройшло засідання методичного об*єднання вчителів зарубіжної літератури
12:36
У Погірцівській школі пройшло засідання методичного об*єднання вчителів зарубіжної літератури

14 березня у Погірцівській СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання методичного об*єднання вчителів зарубіжної літератури Рудківського освітнього округу.

Провела його методист інформаційно-методичного центру відділу освіти Зоряна Савка.

Вчителі відвідали відкритий урок у формі літературного салону у 8 класі на тему «Образ Лаури у творах Франческо Петрарки. Багатство людської душі, краса і щирість почуттів у сонетах Петрарки». Провела урок вчитель зарубіжної літератури Погірцівської школи Любов Драгош. Любов Андріївна актуалізувала опорні знання учнів з творчості Петрарки у формі кросворду, велику увагу приділила теорії літератури: школярі детально розібрали, що таке сонет, з яких частин він складається (катренів та терцетів), з*ясували, що написання творів у формі сонетів було новим явищем у тодішній літературі.

Під час уроку учні слухали виразне читання сонетів Петрарки, самі зачитували напам*ять сонети, а також мали змогу послухати, як звучить сонет мовою оригіналу – італійською, який зачитала вчитель англійської мови Погірцівської школи Ірина Царук.

Любов Андріївна запропонувала присутнім послухати твори Ференца Ліста «Сонети Петрарки» і порівняти музичні твори з художніми, знайти спільне у них.  На завершення уроку учні складали сенкани. Колеги Любові Драгош  високо оцінили її вчительську майстерність, вдале і доречне використання різноманітних форм та методів, були щиро вдячні за надану змогу побувати на її уроці.

Грунтовну доповідь «Формування і розвиток комунікативної компетентності та мовленнєвої культури учнів» підготувала вчитель зарубіжної літератури Конюшкотулиголівської школи Віолета Павлюх (за матеріалами кандидата філологічних наук, доцента, член-кор. НАНО А.Богосвятської).

Вчитель Новосілківської школи Марія Дякон, котра атестується у поточному році, прозвітувала перед  колегами про свої професійні досягнення за попередні роки.

Методист ІМЦО Зоряна Савка розповіла вчителям, як активізувати пізнавальну діяльність учнів під час уроків зарубіжної літератури, та показала на практиці використання інтелектуальних ігор «Ініціалогія» та «Бібліотека навиворіт».

Переглядів: 621 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]