Середа, 24.04.2024, 03:49

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Січень » 17 » У майстерні митців Викотівської школи
11:30
У майстерні митців Викотівської школи



11 грудня 2013 року у Викотівській СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося міжокружне методичне об’єднання вчителів образотворчого мистецтва та художньої культури Самбірського округу. Вчителі працювали над темою «Використання методу художнього проектування при викладі теоретичного матеріалу» та взяли участь у відкритому уроці у 3 класі «Уявна подорож до майстерень ткалі, вишивальниці і гончара». Провела урок вчитель образотворчого мистецтва Викотівської школи Леся Кінаш. До учнів завітали майстри народного декоративно-прикладного мистецтва – ткаля, гончар і вишивальниця (учні 3 класу Марія Сидір, Юрій Небіщанський, Дарина Кліщик), які в цікавій формі ознайомили дітей з новими для них видами декоративно-прикладного мистецтва (ДПМ), матеріалами та інструментами, які використовують у своїх майстернях. У проведенні уроку Лесі Василівні допомагав «художник» – учень 5 класу Андрій Коваль.


Все в класі відповідало темі уроку, навіть вбрання вчителя. Присутні мали змогу милуватися зразками вишитих рушників, серветок, доріжок, подушок; тканих килимків, гобеленів, сюжетних картин, виконаних на ткацькому верстаті. А експозиція гончарних виробів милувала око своїм різноманіттям: глечики, миски, горщики-двійнята.

Не менш цікавою була і практична робота. Школярі творили у трьох групах: перша малювала орнамент для вишивки, друга – візерунок для глечиків, третя – узори для тканого килимка.


Леся Василівна застосувала багату палітру методів та прийомів. І роботи в учнів вийшли яскраві та різноманітні. Кожен третьокласник намагався передати щось своє в оздобленні речей домашнього вжитку.


Методист інформаційно-методичного центру відділу освіти Ольга Паславська подякувала за цікавий урок та побажала учням натхнення і творчих успіхів. А учасники зустрічі продовжили роботу. Їхній увазі була представлена презентація «Використання методу художнього проектування при вивченні творів ДПМ», яку підготувала  Леся Кінаш. Практичне заняття «Важливість тренувальних вправ» провела вчитель образотворчого мистецтва Блажівського НВК Галина Курчик. Вчителі старанно працювали, роботи вийшли креативними, нестандартними. Зустріч пройшла цікаво, творчо, залишила приємні враження.

Ганна Левицька,

вчитель образотворчого мистецтва

Стрілковицької СЗШ І-ІІ ступенів


Переглядів: 801 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]