П`ятниця, 26.04.2024, 02:42

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Червень » 19 » У літніх мовних таборах діти вдосконалили знання англійської
15:39
У літніх мовних таборах діти вдосконалили знання англійської

Щороку протягом червня при школах діяли відпочинкові табори, які насправді не виправдали своєї функції.  Тому Міністерство освіти і науки ініціювало великий загальнонаціональний проект літніх мовних таборів. Мета проекту – підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів, зацікавити учнів іноземними мовами, щоб інтегрувати у світовий простір.
У квітні відділом освіти було запропоновано директорам шкіл вивчити думку учнів та їх батьків щодо відпочинку дітей у пришкільних відпочинкових англомовних таборах. Результати опитування показали, що учні з десяти навчальних закладів виявили бажання відвідувати такі табори. Тому з 4 по 17 червня  на базі Дублянської, Корналовицької, Ралівської, Рудківської, Хлопчицької, Стрілковицької шкіл, Новокалинівського, Новосілківського, Чайковицького НВК, Рудківської гімназії працювали мовні табори.
Діти перебували  у таборах щоденно протягом шести годин з одноразовим харчуванням (за кошти батьків), з яких півтори години в ігровій  та розважальній формі проводилися заняття з англійської мови. До роботи в таборі були залучені також вчителі музики, інформатики, фізичного виховання, шкільні психологи, керівники гуртків позашкільних закладів. Начальники таборів, вчителі англійської мови отримали для використання у роботі матеріали тренінгів, сценарії свят, вікторин, конкурсів, розроблені працівниками інформаційно-методичного центру відділу освіти.
У англомовному таборі “Смайлик» Рудківської гімназії заняття англійською мовою проходили за матеріалами книжок «Oxford Heros», програма курсу яких в рівній мірі розвиває всі чотири мовні навички: читання, говоріння, письмо та аудіювання. Вчитель Ірина Ганкевич провела захоплюючу віртуальну подорож англомовними країнами: Великобританією та Північною Ірландією, США, Канадою, Австралією та Новою Зеландією, під час якої учні ознайомилися зі способом життя та звичаями людей, що живуть у цих англомовних країнах. Учні інсценували казки англійською мовою. А 16 червня у таборі відбувся День України. В цей день учасники систематизували свої знання про Україну англійською мовою, а також відбувся конкурс презентацій «Що я розповім іноземцю про Україну».
Вчителі мовного табору "Чайка" при Чайковицькому НВК за допомогою відеоекскурсій та відеоуроків, презентацій, слайдів дали можливість школярам почути живу мову і поринути в атмосферу англомовних держав та їхніх міст.
У відпочинковому англомовному таборі «Барвінок» при Хлопчицькій школі проводився конкурс «Do you know the ABC», перегляд мультфільмів англійською мовою «Alice in Wonderland», «Shrek», конкурс малюнка «My favorite vegetable and fruit».
У мовному таборі при Ралівській школі учні брали участь у іграх, діалогах, захисті проектів англійською мовою. Комунікативні здібності та мовленнєві навички з англійської мови у мовному таборі Ралівської школи розвивали у дітей вчителі англійської мови Ірина Шевчик та Леся Ляхович. Серед заходів, що проводилися з дітьми, є ігри англійською, захист проектних робіт, рольові ігри, конкурси акторської майстерності, флешмоби та багато іншого.
Кожен з десяти таборів мав свої «цікавинки», педагоги змогли створити атмосферу, де діти не просто з підручником намагаються щось сказати, чи завчити і переказати, а діяти через гру, активно спілкуватися.
Вихованці всіх мовних таборів  взяли участь у написанні листів-подяк воїнам АТО, а також у конкурсі плакатів «Молодь – за здоровий спосіб життя». 
У літніх таборах з іноземних мов школярі на практиці застосували знання з мов, отримані протягом навчального року, використати літній період цікаво та ефективно.
Заняття в таборах настільки сподобалися дітям, що з*явилося багато охочих долучитися до участі в них. На майбутнє планується запросити для роботи в таборах студентів та волонтерів, які б бажали займатися з дітьми. В планах  також створити і групи інших напрямків – спортивного та мистецького.
Любов Мичковська, 
головний спеціаліст відділу освіти Самбірської РДА.

 

Переглядів: 702 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]