Субота, 27.04.2024, 02:34

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Липень » 25 » У дитячому таборі в Сприні розпочала роботу друга табірна зміна
16:07
У дитячому таборі в Сприні розпочала роботу друга табірна зміна

Перша  табірна зміна, яка розпочалась 20 червня 2014 року у спортивно-туристичному оздоровчому комплексі «Прикарпаття» ім.Кирила Осьмака села Сприня, потішила гарною погодою, багатьма цікавими знайомствами та подіями. Гарно відпочили та оздоровилися в таборі 140 дітей з шкіл Самбірського району, які виховуються в багатодітних,  малозабезпечених,  неблагополучних сім’ях, діти-сиріт та без батьківської опіки, вихованці дитячого будинку «Рідний дім».

Діти проживали в колибах. Вихователі розподілили школярів на загони,  кожен з яких обрав собі назву, гасло, речівку. Ранковою побудкою для дітей були веселі українські мелодії. Кожен день розпочинався  з ранкової руханки, в якій діти з ентузіазмом брали участь. Спортінструктор Василь Савіцький  розробив для діток комплекс вправ, виконання яких додавало запасу бадьорості на увесь день.

Табірне життя було сповнене приємних вражень, дитячих радощів і хвилювань. Ранкова лінійка, шикування по загонах, відкриття табірної зміни… Всі діти  були  надзвичайно активними і талановитими.

Цього року на території табору відзначалось 70- річчя  УГВР. Діти радо зустрічали гостей з різних областей України, представників  Пласту з міста Львова, а також ділились своїми знаннями з історії табору  та УГВР. На запрошення пластунів старші вихованці табору відвідали їх наметове містечко, познайомились з  традиціями, історією організації.

У дощову погоду діти теж знаходили заняття до душі: турніри з шашок та шахмат, виготовлення виробів з пластиліну, малювання, читання книг, перегляд фільмів, розучування пісень з музичним керівником табору  Віктором Щомаком. 

Натхненником та координатором усіх табірних справ була старший вихователь Оксана Пштур.

Допомагали зробити  відпочинок дітей цікавим та змістовним і працівники Самбірського міськрайонного центру зайнятості, які завітали у табір з інтерактивними заходами та цінними подарунками для кожної дитини; працівники Центру соціальних служб для молоді, які провели акцію  «Стоп шкідливим звичкам», нагородивши  учасників конкурсів грамотами та подарунками.  Представники Національного олімпійського комітету України разом з працівниками районної ДЮСШ провели спортивні змагання, турніри та вікторини. Найактивніші учасники отримали медалі, значки, грамоти, подарунки. Працівники районної станції юних туристів провели День туриста, під час якого крім походу до лісу діти могли попрактикуватись у розпалюванні вогнища, розкладанні намету, переправі через імпровізований підвісний міст.

До послуг дітей була табірна їдальня, в якій передбачене збалансоване п*ятиразове харчування. Щодень смачні страви, фрукти, овочі, солодощі  та кондитерські вироби, йогурти.  Все це смакувало діткам, адже фізична активність і п’янке карпатське повітря сприяють доброму апетиту.

Про здоров*я відпочиваючих цілодобово дбали досвідчений підлітковий педіатр Ніна Столяр  та медична сестра Ірина Єфанова.

Завдяки начальнику відділу освіти Леонідові Охріменку, директору табору Олегу Спринському до початку оздоровчого сезону було придбано достатній запас необхідних медикаментів, спортінвентар, миючі та дезинфікуючі засоби, постільну білизну,  посуд та столовий інвентар, облаштовано актовий зал, кімнату гігієни для дівчат, душові.

Так день за днем проходила табірна зміна, яка завершилась великою концертною програмою. Зворушливим був прощальний день, коли за щасливими та  оздоровленими дітками приїхали шкільні автобуси. Діти, обмінявшись  номерами телефонів, адресами у соціальній мережі, поїхали додому.

А табір розпочав другу зміну, під час якої  оздоровлюються ще 129 дітей соціально-незахищених категорій, обдарованих та талановитих з шкіл району. Їх відпочинок теж буде цікавим.
    

 

 

 

Переглядів: 1480 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 Зоряна  
0
(03236)40-329 - СТОК "Прикарпаття"

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]