П`ятниця, 19.04.2024, 20:24

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Тренінгове заняття на базі Рудківської СЗШ I-III ст.
11:17
Тренінгове заняття на базі Рудківської СЗШ I-III ст.

У Рудківській СЗШ І-ІІІ ступенів 15 жовтня зібрались соціальні педагоги району для участі в тренінговому занятті «Робота з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах». Тренінг підготували соціальні педагоги Підгайчиківської СЗШ I-III ст. Ганна Максимович, Погірцівської СЗШ I-III ст. Андрій Кузьмяк, Рудківської СЗШ I-III ст. Марія Пелешко. Молоді люди в своїй роботі використали укомплектовану тренінгову програму, яка містила чітку теоретичну та практичну частини по проблемі дітей,які опинилися в ситуації , коли не реалізуються повною мірою або взагалі зневажаються їхні права, а також запропонували для роботи вправи для усвідомлення цінності життя, своєї ваги у ньому. Важливою складовою тренінгу стали результати проведеного дослідження в Підгайчиківській, Погірцівській, Рудківських школах ситуацій, які є складними і найпоширенішими. Що характерне для даних районів? Складними життєвими обставинами для дітей цих трьох шкіл стали обставини, в яких опинились їх сім’ї:
- безробітність одного з членів сім’ї (Погірцівська СЗШ – 42,1%, Підгайчиківська СЗШ-17,2%, Рудківська СЗШ-3%), неповні сім’ї (Рудківська СЗШ-4,3%, Підгайчиківська СЗШ -3.2%, Погірцівська СЗШ-4,5%),
- міграція батьків (Погірцівська СЗШ-11.2%, Підгайчиківська СЗШ-4,5%, Рудківська СЗШ-3,4%),
- напівсироти (Погірцівська СЗШ- 4%, Підгайчиківська СЗШ-3,9%, Рудківська СЗШ-2%).
Не менш ускладненими для дітей є ситуації ( в менших відсотках): алкогольна залежність, інвалідність одного з членів сім’ї, сирітство.
Пощастило соціальним педагогам побачити один з заходів (які є традиційними, тематичними в школі): ярмарок «Італійської кухні» та скуштувати смаколики італійської кухні. Не менш корисними були відвідини кабінетів школи, насамперед «Творчості» та «Народознавства» з презентацією їх вчителями Ольги Крамаренко та Любові Білик. Працівники психологічної служби побачили дітей в роботі: зацікавлених, з відчуттям потрібності та значущості. Допоки ці діти в школі, вони завжди отримуватимуть певну міру тепла, чуйності та розуміння від своїх наставників.
Тренінг став показовим для молодих працівників служби, оскільки кожен з них розпочинає свій професійний шлях і кожному важливо побачити роботу своїх колег саме на такому високому рівні, зустріти взаємодопомогу педагогічного колективу, підтримку адміністрації і, головне, визнання важливості роботи працівника психологічної служби.
Завершенням семінару стала презентація методистом відділу освіти Галиною Патральською системи консультативної допомоги сім’ям дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та методичні рекомендації для роботи з такою категорією дітей.
Щира подяка адміністрації школи: директору Надії Кондрашовій, завучу Оксані Білинській-Слотило - за підтримку та розуміння, за невтомне бажання створювати навколо себе красу.
Галина Петрик,
практичний психолог Дублянської СЗШ І-ІІІ ступенів
Переглядів: 661 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]