П`ятниця, 26.04.2024, 01:46

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2018 » Травень » 17 » Тренери Нової української школи Ольга Волощенко та Олександра Козак презентували підручник для 1 класу "Я досліджую світ"
10:39
Тренери Нової української школи Ольга Волощенко та Олександра Козак презентували підручник для 1 класу "Я досліджую світ"

16 травня 2018 року у сесійній залі Самбірської районної ради відбулася зустріч керівників закладів освіти міста Самбора та району, керівників відділів освіти ОТГ з тренерами Нової української школи, методистами Львівського обласного інституту післядипломної педагогчної освіти, авторами підручника «Я досліджую світ»  Ольгою Волощенко та Олександрою Козак.


В.о. начальника відділу освіти Оксана Хула привітала гостей та побажала усім успіхів у реалізації такого масштабного та важливого проекту як Нова українська школа.


Робота розпочалася з інтерактивного спілкування з присутніми педагогами, яким було запропоновано поділитися найбільшими хвилюваннями щодо  реалізації освітньої реформи. Турбують педагогів питання матеріального забезпечення 1 класів, вчасне забезпечення першокласників підручниками, можливість поділу класів на групи, неможливість створення в класах семи освітніх осередків, оскільки класні кімнати не мають для цього достатньої площі. 


Після відповідей на запитання Ольга Волощенко та Олександра Козак презентували підручник «Я досліджую світ», складений за Типовою освітньою програмою Нової української школи колективу авторів під керівництвом Р.Б.Шияна.  У виданні інтегруються природнича, громадянска та історична, технологічна, соціальна і здоров’язбережна, мистецька, мовно-літературна та математична освітні галузі. Присутні ознайомилися зі структурою даного підручника, організацією змісту в межах тем, автори зупинилися на сюжетних малюнках, вдрукованих настільних іграх на завершення кожного навчального тижня та інших особливостях.

На базі підручника авторський колектив розробив повний навчально-методичний комплект посібників до інтегрованого предмета, до якого входять робочий зошит, настільні ігри, розробки уроків з методичним коментарем.
 

Міністерство освіти і науки  подовжило термін для вибору підручників для перших класів до 23 травня, адже на вибір учителям представлена велика кількість найменувань підручників -  понад 80. Важливо, щоб вибір підручників був спільним рішенням вчителів, адже їх друкують раз на 5 років. Отже всі вчителі, які наступні 5 років працюватимуть у перших класах, користуватимуться саме цими підручниками.

 

Переглядів: 706 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]