П`ятниця, 26.04.2024, 21:06

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Квітень » 9 » Тиждень дитячого читання завершився у Ваньковицькій школі
16:53
Тиждень дитячого читання завершився у Ваньковицькій школі

З 31 березня по 4 квітня 2014р. у школі проходив Тиждень дитячого читання «Книги в моєму житті» відповідно до наказу відділу освіти Самбірської райдержадміністрації №106 від 25.03.2014р., річного плану роботи шкільної бібліотеки та з метою заохочення учнів до читання задля постійного підвищення рівня особистісного розвитку, впровадження активних форм пропаганди української книги, розвитку духовно-ціннісних орієнтацій та естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання. Цей  традиційний захід уже вкотре  доводить, що  шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою  навчально-виховного процесу. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

У понеділок бібліотекар школи Наталія Качмар урочисто відкрила Тиждень дитячого читання під час загальношкільної лінійки.

Учні 6 класу підготували сценку «Пригоди української книжечки», пригадали учням правила користування книгами.

Учні 9 класу провели дослідницьку роботу і здійснили віртуальну подорож «Літературна Львівщина», зокрема вчитель української мови та літератури Ільницька С.Ю. представила презентацію «Поети Самбірщини».

У день енциклопедій учні 6 класу поглибили свої знання про довідкову літературу під час бібліотечного уроку «Дітям про все на світі».

Учні 7 класу  переглянули відео на інформаційній хвилинці «З Україною у серці», присвяченій 205 річниці від дня народження М.В.Гоголя та дізнались нові для себе цікаві факти про життя і творчість великого письменника. Бесіда «Подорож книжковими полицями» у 5 класі супроводжувалась демонстрацією відео «Як твориться книга».

Вікторина-конкурс «Книга – твій друг» внесла змагальницький дух між учнями початкової ланки. Обираючи капітанів, складаючи девізи та даючи швидкі відповіді на запитання по прочитаних казках, прислів’ях про книгу і розв’язуючи логічні завдання, учні 2, 3 та 4 класів показали себе кмітливими читачами.

На конкурс творчих робіт учні 5-9 класів готували власні вірші та листи улюбленим літературним героям, твори-роздуми про роль книги і читання у житті, ілюстрації до книг. По кожній із номінацій журі визначило переможців, оцінивши старання та креатив учнів.

Третій день був присвячений періодиці. У бібліотеці відбулась виставка видань для дітей «Про все цікаве на планеті», до організації виставки долучились діти, принісши улюблені дитячі журнали, які їм виписують батьки. Виставка «Книги, які заслуговують на увагу» супроводжувалась підготованими запитаннями, відповіді на які учні шукали у книгах.

Година спілкування у 6 класі «Восьме чудо світу – книга» та читацька олімпіада між 8 та 9 класами були змістовними та цікавими. Не обминули увагою святкування Міжнародного дня дитячої книги. У 5 класі відбулась мультимедійна презентація «Премія ім.Г.К.Андерсена», у 4 класі вікторина по творчості казкаря «Мій Андерсен», а в 2 та 3 класі – вікторина «В гостях у казки». Крім цього, учні 2-5 класів змагалися у конкурсі малюнків «Казковими стежинами Г.К.Андерсена».

У четвер учні декламували поетичні твори у літературній вітальні «Читаємо для душі», бібліотекар презентувала нові книги. Читацький брейн-ринг, який відбувся серед учнів 6-9 класів, визначив кращий читаючий клас.

Останній день тижня пройшов під гаслом благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу». Завершився Тиждень театралізованим святом «Живи, мудра книго!» та нагородженням переможців конкурсів грамотами.

Тиждень дитячого читання вже минув, але шкільна бібліотека  гостинно чекає на своїх читачів, щоб запропонувати їм нові  виставки, цікаві надходження.

 

                                       Наталія Качмар,

бібліотекар Ваньковицької СЗШ

 

Переглядів: 595 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]