П`ятниця, 26.04.2024, 06:44

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2019 » Січень » 21 » «Соборна мати-Україна одна на всіх, як оберіг»
11:00
«Соборна мати-Україна одна на всіх, як оберіг»

В історії кожної нації є дати, згадку про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. 22 січня 2019 року увійшло в історії України величним національним святом.

З нагоди 100 річниці Дня Соборності України 20 січня 2019 року в Народному домі села Новосілки відбувся урочистий захід «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», у якому взяли участь жителі села Новосілок, Хлопчиць, Долобова, сільський голова Антоняк М.М., працівники та учні Новосілківського НВК, працівники Народного дому с. Новосілки, отець Яромир. Урочисте святкування розпочалося піснею «Молитва за Україну» у виконанні Білик Олени. Ведучі Солоха М.П., Фабіровська Л.М., Зубко О.Е., Шумик Н.М. запалили свічку людської пам’яті, хвилиною мовчання вшанували загиблих борців за свободу України.


  Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Яромир благословив усіх присутніх, а також зазначив, що 22 січня ми визначаємо важливу історичну подію. Цей день є символом об’єднання України. Отець Яромир підкреслив, що «після сотень років боротьби за свою канонічну незалежність – Православна Церква України її здобула. Правду кажуть, що Господь винагороджує тих, хто бореться. Ми боремося-тому переможемо!»


  Проникливі патріотичні вірші декламували учениці Марко Наталія і Рущишин Соломія. Ніхто не залишився байдужим під час виконання сценки – діалогу Західної України і Східної України, яку виконали учениці Фабіровська Марта, Бешлей Христина і Даниляк Юлія. 


  До присутніх звернулася вчитель історії Фабіровська Любов Михайлівна, відмітивши, що «немає сьогодні більш повчального уроку для усіх нас, ніж коротка історія Української Держави на початку минулого століття. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель».


  Сільських голова Антоняк Михайло Миронович, вітаючи усіх, зазначив: «Українцям вдалося утвердити державні кордони, мову, символіку, збудувати національне боєздатне військо. Як і 100 років тому, український народ знову виборює Соборність і Незалежність України.»


  У виконанні церковного хору прозвучав духовний гімн «Боже великий, єдиний». Фінальним акордом заходу став танець з прапорами «Україна – це ти».


  Ідея єдності завжди жила в серцях свідомих українців. Усі учасники свята об’єдналися у живий ланцюг Соборності, розгорнули велике синьо-жовте знамено, виконали Державний Гімн України. Кожен відчув себе частиною великої і дружної сім’ї, ім’я якій – Україна.


  Тож хай це свято Соборності відродить наші паростки духовності, додасть любові до народу і допоможе цінувати свободу.

 

Переглядів: 377 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]