П`ятниця, 29.03.2024, 03:51

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Березень » 11 » Шевченківські дні у Рудківській школі ім. Володимира Жеребного
15:22
Шевченківські дні у Рудківській школі ім. Володимира Жеребного

Річниця від дня народження Кобзаря – це не лише червона дата літературно-історичного календаря. За останній рік Тарас Шевченко став ближчим кожному свідомому українцю. Шевченківська поезія дала натхнення, силу й мужність вистояти на Майдані, а зараз вселяє віру в перемогу над цинічним і підступним ворогом.

Особливо тішить те, що в слово Шевченка вірять діти. Вони з особливою відповідальністю й гордістю поставилися до всіх виховних справ, приурочених великому поетові. Члени учнівського самоврядування провели радіолінійку, взяли інтерв’ю в учнів та містян, ініціювали акцію «Лист Шевченку», долучилися до читання поезії Кобзаря.

П’ятикласники разом з учителем Лесею Турчин урок української літератури провели біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Дівчатка читали поезію, а хлопці заспівали «Садок вишневий коло хати». Звичайно, робили це дещо несміливо, але зате самостійно і від душі.

10 березня відбулося народне віче «Великий син великого народу». Хор Народного дому «Оберіг» (музичний керівник Михайло Стельмах), учениця Рудківської гімназії Руслана Бобеляк, вокальний  колектив «Козачата» Рудківської школи (музичний керівник Ольга Заєць) вразили присутніх майстерністю виконання пісень на слова Шевченка. З особливим піднесенням продекламували вірші Кобзаря учні Чопко Аріана, Гриб Юлія, Біндас Аліна, Возняк Уляна, Матус Володимир (Рудківська школа), Марциняк Марта (Рудківська гімназія). З власної ініціативи читали поезію рудківчанин, лікар за фахом, Тадей Бахурський та житель с. Градівка, голова Городоцької «Просвіти» Іван Бочківський. Змістовними були слова, сказані заступником голови міста Світланою Ференц. Отець Богдан розкрив цікавий факт: за старим стилем народився Шевченко 25 лютого переступного року, а тому, за новим стилем, день народження поета, залежно від якості року, святкуємо або 9, або 10 березня. У знак вдячності і шани учні Рудківської гімназії Стопець Вероніка Тур Назар поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

День 10 березня для українців особливий ще й тому, що 150 років тому вперше публічно прозвучав Державний Гімн України. З часу Революції гідності ця пісня ніби вдруге народилася. Учасники віче виконали Гімн з рукою на серці та зі слізьми на очах. Це данина великому генію Шевченка, героям Небесної сотні та героям війни на сході України, це віра в мирну, вільну Україну.

                Заступник директора з виховної роботи Леся Верещак

Переглядів: 788 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]