Четвер, 25.04.2024, 10:15

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Листопад » 25 » Районний семінар керівників гуртків БУТ
11:18
Районний семінар керівників гуртків БУТ

24 листопада на базі Баранівецького НВК відбувся районний семінар керівників гуртків БУТ на тему "Сучасні паперові техніки в гуртковій роботі позашкільного навчального закладу".

Зібрались на ньому керівники гуртків науково-технічного та художньо-естетичного напрямків роботи. Усіх об'єднувало те, що домінуючим матеріалом, з яким працюють на заняттях гуртків з дітьми, є папір. 
Розпочався семінар з вступних слів директора БУТ Наталії Пазюк про важливість реагувати на творчі запити вихованців, цікавитись новинками в галузі рукотворчості, черпати творчі ідеї з різних джерел, вивчати нові техніки та прийоми роботи із звичними та нетрадиційними матеріалами, щоб заняття гуртка було цікавим для дитини.
Наступною звернулась до учасників семінару методист БУТ Ореста Білинська. Вона оголосила тему семінару та розповіла, що папір є найбільш давнім і водночас сучасним, практичним, доступним та улюбленим дітьми матеріалом. Прийоми роботи та техніки виконання постійно оновлюються, осучаснюються їх багато: витинанка, аплікація, оригамі, квілінг, торцювання, мозаїка та ін. На підтвердження цих слів Ореста Орестівна продемонструвала презентацію на тему "Популярні паперові техніки в роботі з гуртківцями". 
Наступним пунктом семінару було відкрите заняття на тему "Виготовлення звірят в техніці квілінг", що підготувала та провела керівник гуртка "Умілі руки" Галина Шурдак. Діти почали вивчати техніку квілінг на попередніх заняттях, тому повторили назви базових елементів, а під час практичної роботи в групах виготовляли звірят (ведмедика та котика), про яких довідались з загадок, що підготувала вчителька. Поки готові вироби підсихали, вихованці пригадали вірші та казки про ведмедика та кицю. Придумували казкові сюжети з використанням виготовлених персонажів. Діти працювали активно, панувала невимушена атмосфера, вони висловлювали свої пропозиції щодо створення інших тваринок на наступних заняттях гуртка. 
Після обговорення відкритого заняття, керівник гуртка "Оригамі" Оксана Антох розповіла про специфіку свого гуртка, про походження техніки оригамі, продемонструвала виставку робіт вихованців та навчила присутніх колег виготовляти "голуба миру" в згаданій техніці.
Наприкінці семінару його учасники дійшли висновку: щоб гурток був цікавим і сучасним не обов'язково використовувати найновіші та найдорожчі матеріали. Сучасними і цікавими можуть залишатись знайомі нам з дитинства матеріали, лише треба трохи оновити підхід до роботи з ними.

Джерело: http://sambirrbut.blogspot.com/

Переглядів: 611 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]