Середа, 24.04.2024, 03:36

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2013 » Листопад » 14 » Презентація збірки Любові Проць "Полювання на світло" відбулася на засіданні вчителів-філологів у Дублянській школі
16:40
Презентація збірки Любові Проць "Полювання на світло" відбулася на засіданні вчителів-філологів у Дублянській школі

13 листопада у Дублянській СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання окружного м/о вчителів української мови та літератури  Новокалинівського округу.

Вчителі відвідали показові уроки у 8 класі  - «Тарас Шевченко. Біографічні відомості. «Думи мої, думи мої…». Усвідомлення власної місії поета» (вчитель Романія Проць) та у 9 класі «Урок-презентація. Любов Проць. «Полювання на світло» (вчитель Любов Проць). Під час уроку у 9 класі учні працювали у групах: дослідники-мовознавці, дослідники-літературознавці, читці художнього слова. Метою уроку-презентації було донести до школярів особливості творчої манери авторки, прищепити здатність усвідомлювати дійсність через сприйняття художнього твору та відчувати багатство барв, форм, звуків рідної мови на основі збірки «Полювання на світло». Збірка складається з 4 розділів: «В цирульні часу», «З душею – очі в очі…», Перепустка в зиму» і «Білі строфи ночей».  Розділ «В цирульні часу» (громадянська лірика) вміщує 27 віршів. Вони об*єднані темою любові до України, вболіванням за її майбутнє, гіркотою і болем за те, що не робимо висновків із уроків минулого.  Розділ ІІ «З душею – очі в очі…» (філософська лірика) об*єднав вірші, в яких розкривається проблема швидкоплинності людського життя, побуту, «неперспективних сіл», духовної деградації. Розділ ІІІ «Перепустка в зиму» (пейзажна лірика, 36 поезій) включає вірші про красу природи рідного краю у різні пори року, просякнуті почуттям безмежної любові до батьківської землі. Розділ ІУ «Білі строфи ночей» (про поета у суспільстві, інтимна лірика) – завершальний розділ збірки. У ньому – поезії про таїну творчості й інтимна лірика. Настрій віршів завжди сповнений сонця. Інколи – світлого смутку.

Наступним етапом роботу було представлення вчитель Гординянської школи Степанія Лазор презентації про життя і творчість Юрія Федьковича «Співець Буковини». Доповідь-презентацію «Сучасний урок – мистецтво поєднання методик і прийомів»  підготувала вчитель Хлопчицької школи Марія Шманько.

Підсумки роботи підвела методист інформаційно-методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Стефанія Кос.

 

Переглядів: 1040 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]