П`ятниця, 26.04.2024, 23:33

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Червень » 7 » Подорож рудківських школярів замками Львівщини
16:33
Подорож рудківських школярів замками Львівщини

З метою ознайомлення з легендами та історією замків Львівщини 2 червня учні Рудківської СЗШ І-ІІI ступенів імені Володимира Жеребного разом із батьками та класними керівниками Хміль Оксаною Богданівною та Білик Любов’ю Миронівною здійснили поїздку замками «Золота підкова Львівщини» - відвідали Золочів, Підгірці, Олеськ.
Кам'яні мури Олеського замку височать серед рівнинного краєвиду. Цей замок споруджений одним із синів Галицько-Волинського князя Юрія Львовича. Ним володіли Гербурти, Даниловичі, Собєські та Жевуські. Там учні оглянули унікальні твори живопису, скульптури, прикладного мистецтва, серед них ікони, портрети, натюрморти, великі батальні полотна. Замок навкруги оточений мальовничим парком.
У Підгірцях, що на Бродівщині, височіє один із десяти найбільших замків сердньовічньої Європи. Цей замок - частинка так званої Золотої підкови України. Побудований у 1640 році за проектом знаного архітектора Андре дель Аква. Палац збудовано для "втіх та відпочинку після військових трудів", про що сповіщав напис на мармуровій таблиці при вході до нього: "Вінець ратних трудів - перемога, перемога - тріумф, тріумф - відпочинок". 
Наступним пунктом мандрівки був Золочів. Золочівський замок цікавий не лише своєю історією, але й Китайським Палацом. Особливо добре про нього подбав король Ян ІІІ Собєський. Після реконструкції цей замок став однією із улюблених королівських резиденцій.
Побувавши в замках Середньовіччя, які були резиденціями польських королів, учні були вражені від побаченого. Уважно споглядали на картини, які відображали битву під Віднем 1683 року європейських держав проти Османської імперії. Крім цього, з великою цікавістю школярі відвідували кімнату за кімнатою, та були вражені їх інтер’єром.

 

Класний керівник 6-А класу Любов Білик,
класний керівник 5-А класу Оксана Хміль

Переглядів: 551 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]