П`ятниця, 19.04.2024, 06:25

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2017 » Квітень » 5 » Підведено підсумки районного конкурсу "Відлуння дитячих читацьких вражень"
16:06
Підведено підсумки районного конкурсу "Відлуння дитячих читацьких вражень"

З метою формування в учнів толерантного ставлення до національних, міжнаціональних та загальнолюдських цінностей, залучення до найважливіших здобутків духовної культури людства, розвитку творчих здібностей та пізнавальної активності школярів у районі проведено конкурс учнівських відгуків на твори з зарубіжної літератури «Відлуння дитячих читацьких вражень».


У конкурсі взяли участь 52 учні 5-7 класів з 17 загальноосвітніх навчальних закладів.
Журі конкурсу відзначило високий рівень творчих здібностей та пізнавальної активності школярів. Більшість учнів виявили обізнаність із теми, яку розкривають, вміння будувати висловлювання певного обсягу, типу й стилю, добирати й упорядковувати необхідний для реалізації задуму матеріал, продукувати чітке, плавне, зв’язне мовлення з ефективною логічною структурою, будувати композиційно й змістовно завершене висловлювання.
Більшість учасників конкурсу підготували ілюстрації до творів.
Найбільшою популярністю серед учнів вже традиційно користуються твори Е.Портер «Полліанна», В.Короленка «Сліпий музикант», Ч.Діккенса «Різдвяна пісня в прозі», Дж.Лондона «Жага до життя», В.Бикова «Альпійська балада» та інші.
Найактивнішими учасниками стали школярі з гімназії, Рудківської, Нагірненської, Ралівської, Дубрівської, Сусолівської шкіл.

 

Відгук Мрочка Олега, учня 5 класу Чайковицького НВК:

«Я не дуже люблю читати, писати і взагалі вчитися. Але моя мама весь час заганяє мене до книжок, допомагає мені, пояснює те, чого я не розумію. Тож всупереч своїм бажанням я весь час вчуся. 
Коли до моїх рук потрапила книжка Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра», сталося диво. Я відчув, що мені цікаво. Було враження, ніби я читаю не про маленького американця з позаминулого століття, а про себе самого. Усі його витівки і пригоди були мені такими зрозумілими, ніби їх скоїв я сам. Коли ж почалася розповідь про злочин індіанця Джо, про суд над Мефом Поттером, якого той негідник оббрехав, мене не лише не потрібно було заставляти читати, а, навпаки, ще й треба було відганяти від читання.
Том Сойєр мені дуже сподобався. Він чесний, сміливий, кмітливий, енергійний, хоч маленький, але поводиться, як дорослий, з дівчинкою Беккі, ділиться з нею останнім шматком пирога, хоч сам дуже голодний. 
Том – прекрасний друг. Він просить тітоньку Поллі приділити хоч трохи уваги Гекльберрі Фінну, хлопчикові, у якого батько був п’яницею, а матері взагалі не було.
Сподіваюся, що хлопці залишаться друзями і тоді, коли виростуть. Адже дружба, що народилася в дитинстві, залишається назавжди. Завдяки «Пригодам Тома Сойєра» і у мене з*явилися нові цікаві літературні друзі».

 

Переглядів: 587 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]