П`ятниця, 19.04.2024, 05:49

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2017 » Лютий » 13 » Підсумки районного конкурсу сайтів навчальних закладів
12:28
Підсумки районного конкурсу сайтів навчальних закладів

З метою формування інформаційного освітнього середовища, поширення досвіду з використанням можливостей Інтернету для підвищення ефективності освітнього процесу в навчальних закладах, акцентування уваги на важливості повного, оперативного та зручного інформування про діяльність навчальних закладів засобами Інтернету протягом січня 2017 року проходив районий конкурс сайтів навчальних закладів.


З чотирьох можливих номінацій  участь у конкурсі взяли навчальні заклади у номінації «Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу).

На участь у конкурсі подали заявки 8 навчальних закладів: Ралівська СЗШ І-ІІ ступенів імені Івана Франка, Нагірненська СЗШ І-ІІІ ступенів, Воютицька СЗШ І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського, Михайлевицька СЗШ І-ІІІ ступенів, Чайковицький НВК, Городищенський НВК, Стрілковицька СЗШ І-ІІ ступенів, Дубрівська СЗШ І-ІІ ступенів.


Журі конкурсу визначало кращі веб-сайти навчальних закладів, враховуючи їх зміcтовне наповнення, зручніcть використання, забезпечення учаcті всіх учасників навчального процеcу у діяльності закладів освіти, динаміку користування веб-реcурсом, а також дизайн та технічні показники.


На усіх сайтах навчальних закладів систематично оновлюється інформація про основні події, текст – читабельний, заголовки - доцільні, наявні мапи cайту, є можливість опублікувати коментарі після реєстрації, наявна інформація про адміністрацію школи, частково – про педагогічний cклад. Сайти шкіл-учасниць характеризуються неперевантаженістю дизайну, швидким завантаженням сайту та додаткової інформації, наявністю лічильників для аналізу статистичних показників відвідувачів.


Проте жоден сайт не анонсує запланованих подій, не описує умови навчання (лише у Стрілковицькій СЗШ), недостатньо інформує випускників (у достатньому обсязі лише на сайті Воютицької СЗШ), немає віртуальних бібліотек (є посиланя на таку бібліотеку на сайті Воютицької СЗШ), немає описової інформації про гуртки, студії, секції, відcутні матеріали про права людини (дитини), лише на деяких cайтах є інформація про безпеку в Інтернеті, немає опису проектів навчального закладу. На деяких сайтах наявні форуми для обговорення, проте вони не викориcтовуються.


Акцентували увагу на важливості оперативного, різнобічного, зручного інформування про діяльність навчального закладу заcобами Інтернету Воютицька, Стрілковицька, Ралівська школи. Створенню освітньо-інформаційного простору в значній мірі сприяють cайти Михайлевицької СЗШ, Городищенського НВК. Оригінальністю та творчим підходом відзначився дизайн сайту Воютицької СЗШ.


Типовими недоліками сайтів-учасників є невідповідність Критеріям оцінювання, неглибокий зміст наповнення веб-сторінок.
 

Переможцями районного конкурсу веб-сайтів загальноосвітніх навчальних закладів стали:
ІІ місце  

Воютицька СЗШ І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського;
Стрілковицька СЗШ І-ІІ ступенів;

ІІІ місце 
Ралівська СЗШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка.

 

Переможці надіслати заявки  на участь у VII Всеукраїнському конкурсі на кращий веб-сайт навчального закладу.

Переглядів: 715 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]