Четвер, 28.03.2024, 19:17

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Лютий » 6 » Під час наради директорів було розглянуто питання проведення моніторингу з питань оптимізації мережі навчальних закладів
11:48
Під час наради директорів було розглянуто питання проведення моніторингу з питань оптимізації мережі навчальних закладів

5 лютого 2015 року відбулася нарада директорів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Провів її начальник відділу освіти Самбірської РДА Леонід Охріменко. Першим  питанням порядку денного була оптимізація мережі навчальних закладів району. За словами Леоніда Охріменка, оптимізація мережі  в районі дотепер відбувалася  «природнім» шляхом – в зв*язку зі зменшенням кількості дітей. 

Проте така оптимізація на сьогодні є недостатньою. З метою вивчення питань щодо оптимізації шкільної мережі району  згідно наказу №38 від 4 лютого 2015 року створено моніторингову групу відділу освіти районної державної адміністрації. Даним наказом затверджено графік проведення круглих столів з педколективами, представниками місцевих громад і територіальних громад населених пунктів району, на території яких функціонують малокомплектні загальноосвітні навчальні заклади. Круглі столи відбудуться у Лопушненській СЗШ І ступеня, Черхавській, Никловицькій, Рогізненській, Малобілинській СЗШ І-ІІ ступенів, Вощанцівській, Верхівецькій, Пинянській СЗШ І-ІІІ ступенів. До 1 травня 2015 року матеріали щодо оптимізації шкільної мережі Самбірського району  буде обговорено на розширеному засіданні колегії відділу освіти райдержадміністрації.

Наступним було розглянуто питання оптимізації навантаження працівників навчальних закладів району. З 1 січня 2015 року введено нові правила нарахування Єдиного соціального внеску. За вимогами Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнобов*язкове державне соціальне страхування» єдиний соціальний внесок буде нараховуватися від мінімальної заробітної плати, тобто від 1218 грн. і буде найменше становити близько 445 грн. в місяць на одну людину, а не від реальної зарплати, як це було колись. У випадку, якщо працівник працює на третину посадового окладу, ЄСВ за нього все одно буде нараховуватися для роботодавця (а це відділ освіти) з мінімальної зарплати. Тобто нарахування єдиного соціального внеску для роботодавця значно підвищиться. Найймовірніше, прийдеться оптимізувати навантаження працівників шкіл.

У вересні цього року буде розглянуте питання передачі дитячого будинку «Рідний дім» у с.Корналовичі на баланс області.  Це скоротить видатки з місцевого освітянського бюджету.

Про проведення ЗНО у 2015 році та вивчення у школах предмету «Захист Вітчизни» доповів головний спеціаліст відділу освіти Ярослав Припін. Окрім цього директори були повідомлені про необхідність оновлення плану заходів по боротьбі з корупцією на 2015 рік (відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»).

Головний спеціаліст відділу освіти Любов Мичковська розповіла про зміни у харчуванні дітей у школах району. Вартість з ПДВ харчування учнів молодших класів становить 4 грн. 8 грн. – вартість обіду для дітей-сиріт, без батьківського піклування та з малозабезпечених сімей.  Любов Мирославівна наголосила, що фінансування  харчування в школах та садочках з нового календарного року проводиться  окремо – з Державної освітньої субвенції (для дітей сиріт та малозабезпечених) та місцевого бюджету відповідно – тому і вся документація повинна вестися роздільно.

11 лютого у ряді шкіл району буде проведено інспекторські контрольні роботи. Конкретніше про них розповів головний спеціаліст відділу освіти Роман Бойко. Одинадцятикласними писатимуть інспекторські контрольні роботи з предметів «Історія України» та «Іноземна мова». Проконтролювати процедуру написання робіт у школи приїдуть представники відділу освіти та інформаційно-методичного центру освіти.

Звітував про роботу районної Станції юних туристів її керівник Володимир Матюнка.  На базі Ралівської, Бісковицької, Воютицької, Стрілковицької, Бабинської, Кульчицької шкіл працюють 7 керівників гуртків. Займаються вони з 307 гуртківцями за профілями «Музейна справа», «Юні географи», «Орієнтувальники», «Пішохідні туристи».

Голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Ірина Цуприк звернулася до освітян з інформацією, що спільними зусиллями профспілки та освітян вдалося відстояти виплату надбавки вчителям за престижність праці у повному обсязі (20%).

 

Переглядів: 815 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]