П`ятниця, 26.04.2024, 15:17

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Квітень » 21 » Передвеликодню виставку-ярмарок провели освітяни району
08:45
Передвеликодню виставку-ярмарок провели освітяни району

19 квітня в приміщенні фойє адмінбудинку  відбулась традиційна виставка-ярмарок «Писанка – золота вісь Великодня». У ній взяли участь усі загальноосвітні навчальні заклади відділу освіти Самбірської райдержадміністрацій і по одній  школі  з Чуквівської та Вільшаницької громад,  дві школи з Баранівецької громади, по три школи з Бабинської та Бісковицької громад.

Весна в Україні. Воскресає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за давнє мистецтво розписування писанок – символу Великодня, весни, вічності життя.

Писанки - це своєрідний мініатюрний живопис України, наповнений ритуальним значенням: величання споконвічного закону весняного пробудження сонця і відродження природи. Якщо за часів язичництва писанки розписували до свята весни, то за християнства - до свята Великодня. З тієї хвилини, коли на яйце наносився орнамент, воно переставало бути простим яйцем, а ставало святою писанкою. Бо ж були ці орнаменти не простими малюнками, а таємничими знаками, пов'язаними з магічними обрядами.

Розпис великодніх писанок став великим мистецтвом, яким займаються як дорослі, так і діти.

На розгляд глядачів кожен учасник виставки-конкурсу представив виготовлені власноруч зразки писанок, які естетично були оформлені у вигляді композиції, у різній техніці виконання: крашанки, квілінг, бісер, круп. Також вміло виконані великодні рушнички, вишиті картинки, вироби з бісеру. Найкращі вироби представили учнівські колективи Ваньовицької, Стрілковицької, Ралівської, Бісковицької, Воютицької, Нагірненської, П»яновицької, Рудківської, Викотівської шкіл, Городищенського, Кульчицького НВК.

У виставці-ярмарку взяли участь керівники гуртків РБУТ разом зі своїми вихованцями: Галушка М.В. – керівник гуртка «Дві руки – диваки»; Звіжанська Н.М. – «Образотворче мистецтво»; Ленець О.Б. – «Чарівні ручки»; Симів Н.С. – «Природа і фантазія»; Коваль А.М. – «Чарівний бісер»; Струс А.В. – «Умілі руки»; Альохіна А.В. – «Образотворче мистецтво»; Гнатик М.Ф. – «Образотворче мистецтво»; Беца Н.І. – «Веселкові барви»; Цвик О.М. – «Вишивка»; Пиндзин Н.В. – «Природа і фантазія»; Лішкович Н.С. – «Образотвочре мистецтво»; Дашинич А.С. – «М*яка іграшка» та інші.

Писанки – символ України, душа українського народу. Це безцінний скарб, який треба берегти і передавати наступним поколінням. На цьому наголосила методист ІМЦО Наталя Шубеляк і подякувала всім учасникам за активну участь у виставці – ярмарку.

 

Переглядів: 539 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]