Середа, 24.04.2024, 23:35

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Листопад » 20 » Міжокружне засідання вчителів історії Рудківського та Новокалинівського округів
16:27
Міжокружне засідання вчителів історії Рудківського та Новокалинівського округів

В умовах неоголошеної війни, свідками якої став народ України, дуже велика відповідальність покладається на вчителів історії. Маючи за спиною досвід розуміння історичних процесів, вчительство може пояснити,піддати сумніву, розтлумачити, співставити джерела інформації, таким чином спонукати патріотичну молодь до критичної оцінки процесів, що можуть відбуватись.

Саме формуванню інформаційної компетентності та розвитку критичного мислення було присвячене засідання вчителів історії Рудківського та Новокалинівського округів, який відбувся 18 листопада в Рудківській СЗШ I-III ст., який провели вчителі історії Наталія Горішна, Неля Музика, Ганна Горбачик. Закладаючи основи патріотичного виховання, на прикладі давньої світової історії, в якій велике значення мали народи, що пройшли через українську територію, вчитель Наталія Горішна у 6 класі, на відкритому уроці, відмітила важливість формулювання державності на наших теренах. Використовуючи багатий ілюстрований, картографічний, презентаційний матеріали, джерельну базу, зразки археологічного надбання, вчитель та учні продемонстрували обізнаність у історичному минулому скіфської України.

Методами формування інформаційної компетентності, на конкретних прикладах з уроків, поділилась вчитель Неля Музика, презентуючи доповідь «Формування інформаційної компетентності через роботу з історичними джерелами». Надзвичайну згуртованість педагогічного колективу було продемонстровано у проекті «Майдан», який був започаткований та представлений завучем школи - Оксаною Білинською-Слотило та вчителями історії, української мови та літератури, музики. Проект передбачає надзвичайно багату добірку історичного, літературного, музичного поступу патріотичної молоді країни, народженого на Майдані. Частину цього грандіозного проекту було представлено у вигляді презентаційних матеріалів, музичного та поетичного супроводу, розповіддю про загиблих земляків, насамперед  про Володю Жеребного, пам’ять про якого стала обов’язком патріотичного розвою свідомої частини суспільства.

Завершенням засідання стала доповідь методиста ІМЦО Галини Патральської про особливості формування критичного мислення у школярів та презентація практичних матеріалів для роботи на уроці.

Переглядів: 570 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]