Субота, 20.04.2024, 10:32

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Червень » 9 » Лист-звернення профспілкових лідерів
15:35
Лист-звернення профспілкових лідерів

«08» червня 2015 р. №28
Голові Самбірської районної 
державної адміністрації
О. Домчаку
Голові Самбірської районної ради
А. Бобаку
Начальнику відділу освіти Самбірської
районної державної адміністрації
Л. Охріменку

Ми, профспілковий актив закладів освіти Самбірщини, стурбовані намірами Самбірської державної адміністрації нав’язати працівникам закладів освіти району відпустки без збереження заробітної плати влітку 2015 року. Це питання було обговорене на нараді директорів закладів освіти району 4 червня.
З цього приводу була скликана позачергова Рада Самбірської районної організації профспілки працівників освіти і науки України з порядком денним «Про надання відпусток без збереження заробітної плати працівникам закладів освіти району».
5 червня, обговоривши це питання в колективах та маючи чітку позицію відстоювання соціальних прав працівників галузі району, голови профспілкових комітетів закладів освіти району виступили проти таких намірів, оскільки це порушує їхні права та призведе до соціального вибуху в колективах. 
Повідомляємо, що ст. 26 Закону України «Про відпустки» передбачено, що за сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. 
Також повідомляємо, що порушення трудового законодавства в частині надання відпусток без збереження заробітної плати, в тому числі примушення працівника піти у таку відпустку, надання її з перевищенням термінів, тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Законом України «Про запобігання корупції».
Розглянувши пропозиції Самбірської державної адміністрації щодо надання   відпусток без збереження заробітної плати працівникам закладів освіти Самбірщини, Рада постановила:
1. Наміри Самбірської районної державної адміністрації та відділу освіти щодо надання відпусток без збереження заробітної плати працівникам закладів освіти району влітку 2015 року відхилити.
2. Звернутися до районної влади Самбірщини та керівництва відділу освіти з проханням дотримувався законодавства щодо надання відпусток без збереження заробітної плати.
3. Звернутися в Департамент освіти і науки України про наявний факт примушування піти у відпустки без збереження заробітної плати працівників закладів освіти Самбірщини.

Враховуючи вищенаведене просимо забезпечити додержання законодавчих актів та не приймати рішень, які можуть привести до порушення прав працівників галузі та негативно вплинути на навчальний процес в цілому.   

За дорученням профспілкового активу Самбірщини,
голова Самбірської районної 
організації профспілки працівників 
                                                          освіти і науки України 

Ірина Цуприк

Переглядів: 622 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]