Четвер, 25.04.2024, 19:35

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Листопад » 14 » Круглий стіл «Участь жінок у прийнятті рішень на різних рівнях: можливості збільшення»
21:44
Круглий стіл «Участь жінок у прийнятті рішень на різних рівнях: можливості збільшення»

14 листопада в будинку райдержадміністрації відбувся круглий стіл, організований Західноукраїнським центром «Жіночі перспективи», на тему «Участь жінок у прийнятті рішень на різних рівнях: можливості збільшення».

Місія центру -  сприяти забезпеченню гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя , захист прав жінок.

Учасники круглого столу ознайомилися зі статистикою участі жінок в українській політиці, яка становить лише 10%. Це занадто мало. Тільки тоді, коли в складі парламенту країни буде 20% жінок, законодавці серйозно почнуть розробляти законопроекти в інтересах дітей. І лише тоді, коли жінок у парламенті буде 30%, з*являться закони і державні програми, котрі відповідають інтересам жінок.

Наразі у нашому суспільстві проявляється лише риторична стратегія по досягненню гендерної рівності: дальше декларацій та заяв справа не йде.

Голова центру «Жіночі перспективи» Любов Максимович та її заступник Марта Чумало запропонували для диспуту питання: чому важливо забезпечити гендерну рівність в управлінні? Однією з відповідей на це питання є результат багаторічних гендерних досліджень, які засвідчили, що  ефективною для  усіх сфер життя та для прийняття якісних спільних рішень є пропорція статей 70 до 30% або 80 до 20%.  Якщо відсоток однієї статі становить менше 20%, така ситуація є негативною.

Любов Максимович закликала учасників круглого столу брати активнішу участь у громадському житті Самбірщини.

Заступник голови Самбірської РДА Леся Ленартович подякувала тренерам з Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» за цікаву та мотивуючу інформацію.

Довідка. Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи" – це громадська неприбуткова організація, створена у жовтні 1997 року (зареєстрована 6 квітня 1998 р.) жінками-фахівцями у галузі економіки, права, психології та соціальної роботи. Посідає одне з чільних місць у третьому секторі Західного регіону України. Діяльність зосереджена навколо проблем правового захисту жінок, гендерної нерівності, розвитку жіночого підприємництва та жіночого лідерства, інших гострих гендерно-забарвлених соціальних проблем.

 

Переглядів: 597 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]