Четвер, 25.04.2024, 11:34

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Травень » 22 » ХТО має довозити підручники до шкіл і ХТО має право використати гроші за макулатуру старих підручників?
15:52
ХТО має довозити підручники до шкіл і ХТО має право використати гроші за макулатуру старих підручників?

22 травня відбулася інформаційно-методична нарада шкільних бібліотекарів Самбірщини. У ній взяли участь 34 бібліотекарі.

Питання, що турбує бібліотекарів, - це питання довозу підручників до шкіл зі складу відділу освіти. Велика частина бібліотекарів довозить підручники за власний кошт, у деяких школах довозом підручників займаються директори.  Інколи підручники у школу довозять за допомогою шкільних автобусів.  Проблемним питання залишається для тієї частини бібліотекарів, які витрачають на транспортування підручників власні кошти. Були висловлені думки, що довозити підручники до шкіл зобов*язані директори. Проте в Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації цього не вказано. Отже, ХТО повинен довозити підручники до шкіл?

 

Було піднято питання про кошти, які навчальний заклад отримує за здану макулатуру.  Деякі з шкільних бібліотекарів запропонували залишати дані кошти шкільному бібліотекарю, щоб придбати за них папір, клейку стрічку для ремонту підручників, заправити принтер.

Як відомо, кошти, отримані від здачі макулатури, у повному обсязі залишаються у розпорядженні закладу. Вони можуть бути використані на ремонт, модернізацію чи придбання нових необоротних активів та матеріальних цінностей, АБО покриття витрат, пов'язаних з організацією збирання і транспортування відходів  на приймальні пункти, АБО господарські потреби бюджетних установ, АБО залишаються в розпорядженні бібліотеки з правом подальшого використання на поповнення бібліотечного фонду.

 

Актуальним на даний момент є питання  проведення інвентаризації навчальної літератури, яке було розглянуто першим. До 18 червня шкільні бібліотекарі зобов*язані провести інвентаризацію шкільних підручників, оформити інвентаризаційний реєстр підручників та у паперовому варіанті здати у відділ освіти до 20 червня 2014 року. Інвентаризаційний реєстр має бути виконаний на фірмовому бланку школи з вихідним номером та датою, підписаний керівником навчального закладу.

 

У 2014-2015н.р. в рамках конкурсу навчальних кабінетів планується проведення огляду-конкурсу шкільних бібліотек. Серед критеріїв оцінювання пропонується: оформлення інтер*єру бібліотеки, актуальність виставок, стендів, ведення документації бібліотеки у повному обсязі, проведення цікавих заходів для читачів бібліотеки, створення електронної презентації роботи бібліотеки та багато інших.

Питання і пропозиції - в коментарі!

 

Переглядів: 674 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]