Четвер, 25.04.2024, 15:17

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Гуртківці Станції юних туристів побували на екскурсії у селі Спас
15:43
Гуртківці Станції юних туристів побували на екскурсії у селі Спас

29 жовтня педагоги районної Станції юних туристів Володимир Матюнка, Володимир Шубеляк, Володимир Заріцький, Роман Левицький з гуртківцями у кількості  50 осіб здійснили похід-екскурсію у село Спас до пам*ятки природи – Соколового «Чортового» каменя.

Гуртківці під наглядом керівників гуртків вчилися розкладати туристичну ватру, готувати нехитру туристську їжу.

Також було проведено краєзнавчу вікторину – діти шукали найдавніший запис на Каменях. Переможці – учні 4А класу Ралівської школи Валентина Сюма та Вероніка Козяк – віднайшли записи-дати «1701» та «1746». Керівник СЮТ Володимир Матюнка вручив їм жартівливі призи – підсмажені на туристичному вогнищі шматки ковбаси.

Діти добре відпочили, назбирали чимало грибів, пізнали природу, оздоровилися на чистому  лісовому лоні і підготувалися, щоб ще з більшою наснагою і охотою «гризти» камінь науки.

Директор СЮТ Володимир Матюнка

Довідка.

Спа́ський Ка́мінь (інші назви — Чортів Камінь, Соколів Камінь, Сокольський Камінь, Камінь Сокіл) — геологічна пам'ятка природи місцевого значення, група скель.

Розташовані на південь від села Спас (Старосамбірський район, Львівська область), на лісистому пагорбі, неподалік від річки Дністер.

Легенда про «Чортів камінь»

За легендою, колись тут мешкали добрі і мирні люди, що завжди допомагали одне одному. А сприяли цьому монахи з поблизького монастиря. Це, звичайно, не сподобалось чортові, і він вирішив знищити монастир і село з ненависною для чорта назвою — Спас. Для цього нечистий знайшов у далекій країні камінь та поніс до села Спас. Тієї ночі в монастирі одному монахові приснився пророчий сон, і він почав ревно молитись, щоб відвернути біду. Це допомогло: коли чорт був поблизу села, настав світанок і заспівали півні. Чорт, втративши силу, кинув камінь і втік далеко у Карпати. Відтоді камінь залишився стояти на околиці села Спас.

Переглядів: 815 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]