П`ятниця, 26.04.2024, 16:34

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Березень » 18 » Гімн України - блок-пост на культурному фронті українців
11:23
Гімн України - блок-пост на культурному фронті українців

Щопонеділка навчальний тиждень у Рудківській школі ім. Володимира Жеребного починається з молебню, який правлять всечесні отці Богдан, Ярослав, Юрій і на якому учні звертаються з молитвою до Господа Бога, Божої Матері та святих з проханням  оберегти їх від усього лихого, дати наснаги і здоров’я здобувати знання, робити тільки добрі справи.
16 березня, окрім настанов священиків, на учнів та учителів чекала приємна несподіванка. Кілька днів тому під час відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150-річчя від дня першого публічного виконання Державного Гімну України учителі   Лазоряк Г. Я. та Мисько О. М. познайомили школярів і з цікавим мистецько-військовим інтернет-проектом «Музика воїнів», в якому  музиканти у військовій формі  і музиканти-воїни виконують на різних музичних інструментах відомі українські композиції. Першою роботою став Гімн України, виконаний на віолончелі, шотландській волинці тощо. 
Згадані відеосюжети надзвичайно зацікавили учнів, тому що кожен з них розуміє доленосну місію Державного Гімну, що став голосом Євромайдану, його духом, силою і незламністю, інколи сильнішою ніж зброя, а в умовах війни з Росією - це один із блок-постів на культурному фронті українців.
 Отож лідери учнівського самоврядування одразу ж запропонували приєднатися до проекту, адже багато учнів школи володіють грою на різних музичних інструментах. Першими виконавицями Гімну України стали учениці 5-А класу Войтів Вікторія та Білик Олена. Звучання славня Української держави обрамили поетичним словом Тараса Шевченка учениці 4-А класу Аліна Біндас та Юлія Гриб. Школярі не стримували свого захоплення та щирих емоцій. У такому піднесеному настрої розпочався навчальний тиждень. Хто буде наступним виконавцем Гімну України, побачимо згодом. 

 

Заступник директора з виховної роботи Леся Верещак

 

Переглядів: 643 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]