Вівторок, 23.04.2024, 11:45

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Вересень » 26 » Франкові читання відбулися у Ралівській школі
19:25
Франкові читання відбулися у Ралівській школі

24 вересня у Ралівській СЗШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка пройшли ювілейні Франкові читання. Рівно п*ять років тому на подвір*ї школи було встановлено погруддя великому Каменяреві – Івану Франку.

Організувала читання голова товариства «Просвіта» Самбірщини Олександра Сумарук. Цьогоріч у них взяли участь відомі в Україні письменники: Марія Людкевич, Тетяна Грунська зі Львова; Лідія Сорока з Луганщини, Ольга Лазарук з Чернівців; Надія Домашиц з Ралівки, а також директор львівського видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга.

Урочисте відкриття читань відбулося біля погруддя Франка. У ньому взяли участь всі школярі та педагоги школи.  Директор школи Ярослав Андрейко привітав гостей на ралівській землі, розповів, що учні та вчителі гордяться тим, що школа носить ім*я видатного письменника. Дмитро Сапіга розповів  загалу, що з великою радістю погодився взяти участь у такому заході, та подарував для школи велику підбірку книг з творами Франка та про нього.

Продовжилися читання у актовому залі школи. Послухати творчість письменників зібралися вчителі української мови, педагоги-організатори, заступники директорів з виховної роботи, бібліотекарі шкіл району, вчителі та школярі Ралівської школи.

Дмитро Сапіга представив кожного письменника, розповів найцікавіші моменти з їхньої біографії. Під час власного виступу кожен з гостей поділився своїми улюбленими прозовими та поетичними рядками з власних книг.

Після читань усі учасники оглянули книжковий форум, на якому були представлені книги, надруковані у видавництві «Каменяр»,  в тому числі і тих письменників, виступи яких  глядачі бачили під час читань та з якими спілкувалися опісля.

На завершення читань Олександра Сумарук подякувала усім за участь у заході, дирекції Ралівської школи – за сприяння у його проведенні. 

 

Переглядів: 840 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]