Четвер, 25.04.2024, 15:37

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Листопад » 18 » Довгоочікувана зустріч у Рудківській гімназії
16:07
Довгоочікувана зустріч у Рудківській гімназії

Довгоочікувана зустріч відбулася у гімназії  13 листопада. Вдруге до гімназистів у гості завітало подружжя Володимир Чуловський  і Дарія Корній (учасник АТО і відома письменниця, волонтер).     

Якою ж була ця зустріч? Дуже щирою, вщерть переповненою  емоціями (були і сльози, і сміх), переживаннями, а ще більше патріотизмом  і вірою в те, що Україна була, є і буде, бо поруч нас  такі люди.

Володимир Чуловський, стоячи на Майдані, вірив що настануть довгоочікувані зміни, вірив у справедливість і єдність України… Та вже  через місяць він, доброволець, захищає східні кордони держави. Воював у найгарячіших точках фронту, вижив у найзапекліших боях у Дебальцево, Ілловайську, Чернухіно, Щасті. Не відчував ні страху, ні паніки, бо ним керувала єдина думка: за ним – родина та весь український народ.

Зустріч пройшла у форматі живого діалогу. Учнів цікавило все: чому пішов добровольцем, чи не страшно там, де щохвилини лунають вибухи, де «гради» поливають,  наче дощ, як пережити втрату побратима і як просто вижити? Говорив пан Володимир так проникливо, що в усіх присутніх лилися сльози і ніхто їх не приховував. Сльози смутку і жалю, а головне, гордості за таку людину. У відповідях Володимира  прослідковувалася думка: не бути байдужими, людина у будь-якій ситуації має залишатися Людиною, любімо свою державу, бо Держава – це ми з вами! 

Дара Корній, відома сучасна письменниця, презентувала на зустрічі збірку Львівського жіночого літературного клубу  «Україна в мені», написану під враженням подій на Майдані 2014 року, та поділилася переживаннями, як нелегко бути дружиною воїна, тижнями чекати на жадану вісточку і нарешті почути «Сонце моє кохане, всі війни завжди закінчуються миром. І ця – не виняток.  Просто вір мені і чекай». Вона вірила і чекала.

І педагоги, і гімназисти вдячні за живе спілкування, за пережиті емоції  та  непросту науку життя!

Переглядів: 555 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]