Вівторок, 23.04.2024, 22:39

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Травень » 12 » День Перемоги - свято пам’яті та надії
15:49
День Перемоги - свято пам’яті та надії

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 років. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу. 


Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Через напружену ситуацію в державі на Самбірщині не проводились масові заходи з нагоди чергової річниці Дня Перемоги. Але напередодні 9 травня учні школи міста Новий Калинів влаштували святковий концерт для мобілізованих до Збройних сил України чоловіків у військовій частині А3913, що знаходиться навпроти навчального закладу.
 Спершу привітав із святом Перемоги військовослужбовців Новокалинівський міський голова Богдан Юзвяк, який сказав: “Після 69 років спокою в Україні нашим чоловікам знову прийшлося одягати військову форму. Сьогодні стріляють на Сході нашої держави”. Але, незважаючи ні на що, він побажав чоловікам перемог у всьому: службі, справах і особистому житті. Далі учні місцевої школи влаштували для військових невеликий концерт. Зі сцени клубу звучали пісні воєнних років і патріотична поезія. 
 Юні артисти із душею та почуттям читали поезію про Великої Вітчизняної війни, співали військові пісні тих часів. Глядачі кожен виступ сприймали щирими оплесками. Особливо розчулила присутніх Ірина Панасак, яка прочитала декілька поезій.
З танцювальними номерами виступили молодша та старша групи школи сучасного танцю “Резонанс”, керівник Василь Шпот, а музичні номери прозвучали у виконанні вокальної групи 6 класу та солістів: вчителя музики Віктора Щомака, учнів Юрія Спринського та обдарованого Павла Маринкевича, який авторською піснею до сліз зворушив не одне чоловіче серце. Ведучими святкової програми були Олена Добрянська та Євгенія Бурава. Підготувала з школярами святковий захід заступник директора Новокалинівського НВК з виховної роботи Ірина Пожидаєва, якій заступник командира з виховної роботи Олег Поліщук в знак вдячності за чудову концертну програму вручив грамоту для художнього колективу школи. Загалом концерт тривав близько години. А наостанок школярі разом із військовими виконали Державний Гімн.
    
Галина КРИВАНЧИК. Фото автора.
 

 

Переглядів: 726 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]