Четвер, 18.04.2024, 06:28

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2014 » Листопад » 26 » День Гідності та Свободи у Рудківській школі
14:49
День Гідності та Свободи у Рудківській школі


21 листопада у Рудківській СЗШ І-ІІІ ст. ім. В. Жеребного вперше відзначили День Гідності та Свободи. Цей день листопада 2013 року в історії України став переломним в свідомості громадян: люди відстояли своє право на гідне життя, ставши на захист конституційних прав і свобод.
Рудківська школа з честю пройшла «свій» Майдан Гідності. З перших днів протестів на центральній площі рідного міста, на класних та загальношкільних виховних заходах учителі та учні чітко висловили свою підтримку євроінтеграційного курсу України, самого Майдану Києва як символу боротьби з правлячим політичним режимом. Школа була в глибокій скорботі, коли зустрічала загиблих на Майдані земляків – Володимира Жеребного та Володимира Топія. 
Настав час, коли про Майдан можна і треба говорити як про епохальну історичну подію. Завдання шкільної громади – увіковічнити героїв Небесної Сотні, збір максимально повної інформації про передумови, причини та наслідки Революції Гідності.
У зв’язку з цим у школі розпочато «Книгу звитяги Революції Гідності», яка складається з історичних та мистецьких проектів. До Дня гідності та свободи учителі історії презентували наступні проекти: «Історичні передумови виникнення Євромайдану та його хронологія» (консультант Музика Н.І.); «Постаті Революції Гідності» (консультант Горбачик Г.К.); «Погляд сучасників на події в Україні» (консультант Горішна Н.І.). Робота над цими проектами на завершальному етапі. Мистецькі проекти («Майдан. Ідентифікація Шевченком (консультант Верещак Л. Є.); «Літературний фронт на Майдані» (консультант Лазоряк Г.Я.); «Майдан очима та серцем поетів Львівщини» (консультанти Турчин Л. П., Куновська Н. М., Білик Л. М.); «Майдан устами народу» (консультант Руслабудова Т. М.); «Пісня Гідності крізь сльози» (консультант Заєць О.І.) охоплюють величезний обсяг літературного, художнього та музичного матеріалу, який постане в оцінці Майдану письменниками, співаками, композиторами, художниками та голосу простого народу – безпосереднього учасника Революції Гідності.
Особливо зворушили присутніх світлини Героїв Небесної Сотні та відеокадри найтрагічніших моментів протистояння на Майдані. Сльози навернулися, коли учениця 8 класу Наталія Гірняк читала поезію «Посвята Герою» Любові Проць, присвячена Володимиру Жеребному. Учень 8 класу Роман Білинський-Слотило представив свою творчу роботу «Прапор України на Майдані». Оригінальним було виконання вокальним колективом «Козачата» пісні польсько-білоруського-українського гурту "Taraka", написаної на підтримку Євромайдану.
На завершення гордо й піднесено прозвучав Державний Гімн України як символ єднання народу, як заклик до звершень в ім’я майбутнього Батьківщини.
Попереду в учнів та учителів школи копітка праця з наповнення «Книги звитяги Революції Гідності». Запрошуємо до співпраці усіх рудківчан, адже багато з нас були очевидцями й безпосередніми учасниками революційних подій. Разом творімо нову звитяжну історію нашої держави. 
Слава Україні! Героям слава!
Заступник директора з виховної роботи 
Леся Верещак

Переглядів: 763 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]