П`ятниця, 26.04.2024, 22:42

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Квітень » 26 » Чорнобильська АЕС: 30 років після трагедії
11:19
Чорнобильська АЕС: 30 років після трагедії

Минуло 30 років з дня вибуху на Чорнобильській АЕС, з дня найбільшої  катастрофи, яка не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

25 квітня у Ралівській СЗШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка відбувся захід до  30-ліття з дня Чорнобильської трагедії.

Ініціатором проведення став вчитель інформатики Ралівської школи, ліквідатор аварії на ЧАЕС Ігор Кордіяка. Підготували захід заступник директора з виховної роботи Наталія Кордіяка та вчитель школи, керівник театральної студії «Полель» Марія Грибанова.

У меморіальному заході взяли учать школярі та вчителі Ралівської школи, ліквідатори аварії на ЧАЕС та голова громадської міськрайонної організації «Союз Чорнобиля» Андрій Кульчицький, заступник голови РДА Роман Біндас, керуючий справами районної ради Михайло Павлючик, радник з питань зв*язків з територіальними громадами і адміністративними органами, депутат районної ради Петро Герман, методист інформаційно-методичного центру відділу освіти Самбірської РДА Наталія Шубеляк.

Учениці Ралівської школи Юлія Кородай та Анастасія Васьків підготували пісні про Чорнобиль. Тематичну танцювальну композицію виконав колектив «Едельвейс денс» (керівник Наталія Кузбит).

Присутні переглянули відеоролик про перші дні після вибуху, згадали та пом*янули хвилиною мовчання перших ліквідаторів-пожежників, які найбільше постраждали, показали позицію тодішнього керівництва СРСР щодо катастрофи, замовчування її масштабів. Спершу керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати масштаби трагедії, але після повідомлень з Швеції, де на АЕС Форсмарк були знайдені радіоактивні частинки, які були принесені з східної частини СРСР та оцінки масштабів зараження, розпочалася евакуація близько 130 000 мешканців Київської області із забруднених районів. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження.

Голова організації  «Союз Чорнобиль» Андрій Кульчицький, ліквідатор аварії на ЧАЕС, розповів про постраждалих зі Самбірщини: після вибуху налічувалося 1878 постраждалих, на сьогодні в живих залишилось близько 700.

На завершення заходу всі присутні виконали пісню «Боже, Україну збережи».

 

 

Переглядів: 544 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]