П`ятниця, 26.04.2024, 17:43

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Лютий » 19 » Бал лідерів учнівського самоврядування "Єдина країна – мирна Україна" відбувся у Ралівській школі
16:01
Бал лідерів учнівського самоврядування "Єдина країна – мирна Україна" відбувся у Ралівській школі

Попри всі драматичні події в нашій державі діти ніколи не падають духом, не сидять склавши руки. Коли треба - працюють, проводять акції милосердя, допомагають воїнам АТО.

Вже стало доброю традицією протягом багатьох років учнівським парламентом шкіл Самбірщини  проводити Бал лідерів учнівського самоврядування.  Робота учнівського самоврядування не була б такою продуктивною, якби  не ініціативність  методиста інформаційно-методичного центру відділу освіти Наталії Шубеляк. Адже бал лідерів учнівського самоврядування  в районі проводиться не вперше. Сім років поспіль  лідери самоврядування зустрічаються, спілкуються, діляться враженнями свого шкільного життя. Рідко знайдемо таку людину, яка дійсно живе своєю роботою, проблемами учнів і щиро тішиться дитячими здобутками.

Цього року бал лідерів проходив під гаслом «Єдина країна – мирна Україна». На дійство прибули 34 пари з шкіл району. Учасники  сяяли розмаїттям кольорів української вишиванки, майоріли стрічками українських віночків і танцювали лише під звуки української музики, хоча в серцях несли тривогу у зв»язку з теперішніми подіями. Кожна пара, якій надавали слово, підготувала вірш, пісню чи танець, в яких лунав відгомін героїзму  Небесної Сотні чи воїнів АТО.

Бал лідерів учнівського самоврядування складався з двох частин. Традиційно на балах проводяться    танцювальні майстер-класи. Приємно вразив усіх присутніх майстер-клас, який  провели учасники всеукраїнських конкурсів і фестивалів Анатолій та Розалія Шпаки.
Танцювальна пара запросила навчитись київського вальсу всіх охочих. Діти були в захоплені від  майстерності, грації, величі танцювальних рухів Анатолія і Рози. Як потім висловились самі учні, вони б хотіли бути схожими на них.

Після смачного обіду розпочалась друга частина балу. До речі, кошти на проведення цього заходу учні заробили самі, організовуючи і проводячи  різноманітні виставки-ярмарки.
Другу частину балу відкрили ведучі Олена Кравець та Михайло Волошин. Був присутній церемоніймейстер Вадим Бичик і його неповторне «Пані та панове, до вашої уваги його величність вальс», яке лунало ніби цілою Україною.
Дітям  дуже хотілось,  щоб цим вальсом закружляли з ними і хлопці з окопів, щоб вони хоч на хвилинку забули про війну, про смерть.

Знаємо, що наших захисників   гріють лише спогади і мрії.  Так хотілось взяти їх усіх в свої теплі обійми  і затанцювати під звуки вальсу «Ніч яка місячна» чи запального «Гопака».
Кожний   хореографічний номер танцювальних пар -Терлецький Святослав та Возняк Уляна (Рудківська школа), Фатерига Олег та Бучак Софія (Верхівецька школа), Козловський Володя та Фіялківська Ольга (Викотівська школа), Кузбит Олександр та Білогруд Юлія (Містковицька школа) - були обвіяні вітром сьогодення. Пісня «Біла тополя» у виконані дуету з Чуквівської школи Хавули Василя та Довгополої Оленки, «Ой верше, мій верше» -  солістки Токар Світлани (Волебаранецька СЗШ),  «Молитва за Україну» -    Бобер Христини  (Нагірненська СЗШ), «Небесна сотня білих журавлів» - Гамкала Віталія  (Погірцівська СЗШ), «Козаки» - Василяка Романа (Корналовицька СЗШ), «Україна – єдина країна»  -  Кородай Юлії (Ралівська СЗШ)  щемили душу кожного із нас. Масляк Божена, президент районного учнівського парламенту, також долучилась до свята, виконавши  твір «Заспіваймо пісню про Україну». Професійне читання віршів про Україну учнів Дублянської, Гординянської, Стрілковицької, Корницької, Садковицької, Чернихівської шкіл возвеличувало нашу Батьківщину, відлунювало нинішні події в країні.

«Мій дід передав мені Україну з Донбасом і Кримом, те саме я хочу віддати своїм дітям»,- сказав відомий активіст майдану Володимир Парасюк.   Ці слова стали назвою флешмобу, який став кульмінацією балу. В кожної пари в руках була частинка України і вони  дитячими  руками, як могли, з’єднували Україну в одне ціле, бо це наша мрія - жити в єдиній мирній країні.

Просимо з розумінням віднестись до нашого дійства. Лідери учнівського самоврядування хотіли показати, що учнівська молодь Самбірщини пишається своєю Батьківщиною, любить все українське, мріє про мирну Україну та щасливе майбутнє.

Слова подяки прозвучали від методиста Наталії Шубеляк на адресу дирекції Ралівської СЗШ І-ІІІст. учням та педагогам, які долучились до проведення свята.

 

Світлана Заячківська,

педагог-організатор,

Ралівської СЗШ І-ІІІст.
 

Переглядів: 871 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]