Четвер, 18.04.2024, 07:49

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Квітень » 17 » Автоматизовані технології у шкільних бібліотеках
09:49
Автоматизовані технології у шкільних бібліотеках

Вже шість років у бібліотеках Дублянської, Викотівської шкіл, Луківського навчально-виховного комплексу функціонують інформаційно-бібліотечні системи «MARK-SQL».

Система "Марк-SQL" - комплексна автоматизація бібліотечних процесів. Вона дає можливість створювати електронний каталог, обслуговувати читачів, вести статистику, виконувати замовлення літератури через Інтернет.

Програма автоматизована, вона самостійно створює  електронні каталоги будь-якої направленості: алфавітні, систематичні, галузеві, за назвами творів, за ключовими словами, за ББК і т.д. Бібліотекареві просто необхідно ввести книгу у базу даних.

Робота з базами даних „ Книги ” та  „ Підручники ” є такою, з якої все починається. Тільки тоді, коли вказані бази даних будуть створені повністю, стане можливим повноцінно працювати з іншими розділами програми, такими як каталогізування, абонемент, комплектування, пошук.

Бібліотекар Дублянської СЗШ Оксана Спринська, Викотівської СЗШ Оксана Онісковець, Луківського НВК Наталія Гургач повністю сформували електронні каталоги  підручників шкіл. На сьогодні бібліотекарі створюють  базу даних „ Книги ”. Ця робота є складнішою. Кожна одиниця має свій інвентарний номер і тут потрібно більше часу  і уваги для того, щоб внести одну книгу у базу даних. Найперше в електронний каталог «Книги» бібліотекарі вносять нові надходження.

Робота зі створення електронного каталогу книг обіцяє бути довготривалою, оскільки фонди бібліотек немаленькі.  До прикладу, у Луківському НВК він становить 8934 одиниці.

Бібліотекарі  опановують роботу з електронними формулярами, за допомогою розділу «Пошук» можуть дати відповідь, чи є даний екземпляр книги у бібліотеці, практикуються у створенні електронних звітів.

На фото: бібліотекар Луківського навчально-виховного комплексу Наталія Гургач

Переглядів: 626 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]