Четвер, 25.04.2024, 09:09

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2019 » Січень » 28 » 28 січня відзначається Міжнародний день захисту персональних даних
15:16
28 січня відзначається Міжнародний день захисту персональних даних

Цю дату було засновано для того, щоб користувачі мережі не забували про дотримання правил поведінки в інтернеті, які допомагають убезпечити їх віртуальну і реальне життя.

Здійснюючи реєстрацію на інтернет-ресурсі, будь то форум, соціальна мережа або електронний журнал, наприклад, кожен з нас не замислюючись, робить дуже відповідальний крок: довіряє особисті відомості про себе незнайомим людям, компанії. Найчастіше це лише ім'я, прізвище, дата народження, але і цього досить, щоб побоюватися злому власного аккаутна - адже ми повідомляємо системі свій пароль. Хто може гарантувати збереження особистих даних? А раптом вони потраплять в руки зловмисників? 28 січня багато країн світу відзначають Міжнародний день захисту персональних даних, покликаний вирішити цю проблему.

Прості заходи захисту


Навіть діти, напевно, в курсі, що саме необхідно зробити для збереження персональних даних, а головне - в зоні недосяжності підозрілих особистостей. Розглянемо основні способи захисту.


Правильний підбір пароля. Даний захід передбачає кілька етапів, або, вірніше сказати, варіантів.
По-перше, слід придумувати лише заплутані, складні паролі. Забудьте про використання власної дати народження, імені-прізвища, прізвиська домашнього вихованця, назву улюбленого фільму. Пароль повинен складатися з латинських літер, цифр і являє собою хаотичний набір - таку нісенітницю. В даному випадку зловмисникам буде досить складно підібрати.


По-друге, нікому не повідомляйте свій пароль за прикладом пін-коду кредитки. Нехай ця інформація буде вашим маленьким секретом. І по-третє, періодично міняйте пароль, не знижуючи рівень його складності.


Зберігання в таємниці номери кредитної картки (рахунки). Особливо важливо слідувати мудрій пораді щодо контактерів, не викликають довіру, або малознайомих громадян. Дізнавшись номер кредитної картки або банківського рахунку, зловмисник здатний заволодіти її/його цінним вмістом. Тому будьте пильні!


Ігнорування підозрілих Інтернет-ресурсів. Варто уважніше ставитися до процесу веб-серфінгу: думати, перш ніж заходити на незнайомий сайт. І вже тим більше ні в жодному разі, не під яким приводом не вводити/повідомляти свій пароль від іншого ресурсу, наприклад, соціальної мережі, не потрібно відправляти СМС, не телефонувати за вказаними номерами.


Установка антивірусної програми. А саме - надійної, якісної, перевіреної. В мережі регулярно публікують рейтинги кращих програм, що володіють мізерною пропускною здатністю для вірусів. Орієнтуючись на такі переліки, реально підібрати дійсно непоганий антивірус, причому встановити його абсолютно безкоштовно, адже в більшості випадків базової версії вистачає з лишком.

 

 

Переглядів: 361 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]