П`ятниця, 26.04.2024, 15:49

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Березень » 5 » 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького відзначили у Рудківській школі
13:57
200-річчя від дня народження Михайла Вербицького відзначили у Рудківській школі

4 березня 2015 року у Рудківській СЗШ І-ІІІ ст. ім. Володимира Жеребного відбулися урочистості з нагоди 200-річчя від дня народження українського композитора Михайла Вербицького, автора музики Державного Гімну України, та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну.

На сцені актової зали учні 8-Б класу Янів Вероніка, Терещенко Іван, Гордійчук Олександр та Терещенко Степан інсценізували казку про Державні символи України.

З переглянутих відеороликів присутні дізналися цікаві факти з біографії нашого земляка, галицького композитора, священика – Михайла Вербицького.

Учениця 8-А класу Качинська Наталія розповіла про історію створення Гімну та його перше публічне виконання 10 березня 1865 року на Шевченківському святі у Перемишлі.

Доречним був перегляд кінохроніки 1939 року, коли слова «Ще не вмерла України і слава, і воля» пролунали на засіданні сейму Карпатської України.

Ліричним обрамленням стали  поезії про велич найважливішої пісні українського народу, які продекламували учні 8-А класу Горішний Микола, Костельна Марія, Клюфас Юлія.

Емоційним був виступ класного керівника 8-Б класу Ганни Лазоряк про доленосну місію Державного Гімну, що став голосом Євромайдану, його духом, силою і незламністю, інколи сильнішою ніж зброя. Зі щемом у серці, із сльозами на очах переглядали присутні відеокадри, що облетіли весь світ: українські військові відтіснили російських загарбників з кримського аеропорту Бельбек. Не було у воїнів ні автоматів, ані «градів», ані танків – попереду відважний підполковник Юлій Мамчур, у руках - Державний Прапор, на устах – Державний Гімн України.

Славень Української держави звучав англійською мовою, коли перша леді Америки Мішель Обама вручала Руслані Лижичко премію до Міжнародного дня відваги жінок. Він очолює хіт-парад музичних композицій Інтернет-проекту «Музика воїнів», де музиканти у військовій формі виконують Гімн на віолончелі, шотландській волинці тощо. Державний Гімн України сьогодні, на 150-ому році життя, - це один із блок-постів на культурному фронті українців.

Учні 8-Б класу Білинський Роман та Гірняк Наталія зачитили Указ Президента України про відзначення цих знаменних дат.

Директор школи Надія Кондрашова наголосила на символічності створення гімну синами розділеної імперіями України – наддніпрянцем Павлом Чубинським і галичанином Михайлом Вербицьким і подякувала організаторам свята – класним керівникам 8-х класів Ользі Мисько та Ганні Лазоряк.

Завершились урочистості загальношкільним виконанням Державного Гімну України.

Класні керівники 8-х класів

Ольга Мисько та Ганна Лазоряк

Переглядів: 568 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]