П`ятниця, 19.04.2024, 23:13

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2016 » Квітень » 11 » 12-15 травня – Дитячий форум у Львові
10:50
12-15 травня – Дитячий форум у Львові

12-15 травня у Львівському Палаці Мистецтв відбудеться Дитячий форум – одна з найбільших подій в Україні для розвитку та радості дітей і батьків.


У програмі – понад 400 заходів за 4 дні: читання, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, наукові досліди, спортивні розваги, події для батьків та освітян, а також 8000 книжкових новинок для дітей від українських видавців.
Очікуємо 15 тисяч відвідувачів – дітей з батьками, а також вихователів, вчителів, бібліотекарів, переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016» з 19 областей України, міст Львова та Києва та міст і районів Львівської області.
Дитячий форум це:
Ярмарок книжок, ігор та іграшок
Учасники – видавці дитячої літератури, періодики, аудіо- та відеопродукції, ігор та іграшок.
Велика гра «Країна героїв»
Дитячий форум – це окрема країна, яка має своїх ворогів – лінь, нудьгу, одноманітність. Але  кожна дитина, яка сюди потрапляє, може здобути суперсили. Володар 8-ми суперсил стане супергероєм і врятує країну разом зі своїми друзями-героями.
Учасниками гри можуть стати діти від 6-ти років. Пройшовши завдання в будь-якому із восьми просторів Дитячого форуму чи в усіх, вони здобувають відповідну суперсилу, за що отримують наліпки для власної книжечки та для сірої карти Країни героїв, щоб повернути їй кольорове життя.
Фестиваль дитячого читання «КНИГОМАНІЯ»
У межах Дитячого форуму відбудеться Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». Переможці обласних етапів – найкращі читачі з 19 областей України, міст Львова  та Києва, а також 54 найкращих читача з Львівської області візьмуть участь у літературному квесті, відвідають львівські школи, де поспілкуються з ровесниками, зустрінуться з відомими українськими дитячими письменниками, візьмуть участь у майстер-класах з різних видів творчості та мистецтва, які проводять художники, письменники, актори, народні майстри та інші митці.
Також вони зустрінуться з письменниками, видавцями, директорами книгарень, дитячих бібліотек м. Львова та представниками робочої групи програми «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» з управління культури ЛМР та Інституту міста.
Основний захід для книгоманів – урочиста церемонія нагородження  переможців, де кожному вручать дипломи «Найкращий читач України-2016» та подарунки. Конкурс «Книгоманія» проводиться з 2002 року і спрямований на популяризацію читання серед дітей та підлітків.
Літературна програма
На Дитячий Форум завітає багато відомих письменників та ілюстраторів, не тільки українських, а й іноземних. Вони спілкуватимуться із відвідувачами Дитячого форуму на зустрічах, автограф-сесіях і творчих майстернях.
ГО «Форум видавців» запрошує громадські організації та приватних осіб взяти участь у конкурсі літературних проектів некомерційного характеру у межах Дитячого форуму.
Проект «На острові ілюстрації»: майстер-класи литовських та українських художників
Ілюстратори дитячих книжок Паулюс Юодішюс, Єва Бабілайте, а також двоє українських художників разом з режисером Сауле Дегутіте поділяться з дітьми своїм досвідом і ремеслом, думками і мріями.
Учасники майстер-класу, серед яких зокрема будуть діти вояків АТО та переселенців,створять реальні та неймовірні історії, намалюють їх та інсценізують на екрані. На діток чекає дивовижний веселий урок, де можна дати волю фантазіям і пензлю в руках. Організатор: Литовський інститут культури
Музейний квест
Це пізнавальна гра, під час якої музеї в ігровий спосіб презентують свою діяльність. Квест відбудеться у приміщенні Львівського палацу мистецтв. Координатор – Софія Рябчук.
Бібліотечний квест
Під час цієї пізнавальної гри діти дізнаються про історію створення книги, інновації у видавничій справі, які з’являлись на певних етапах і в певні епохи. Координатор – Василь Кметь.
На Освітньому майданчику фахівці будуть обговорюватиосвітні реформи та розвиток різних форм навчання.
Спеціальна соціальна програма Дитячого форуму. Вхід, участь у заходах, сувеніри і подарунки безкоштовні для дітей з особливостями розвитку, сиріт та напівсиріт, дітей  соціально-вразливих категорій, військових і волонтерів з АТО, переселенців.
Співорганізатори – ГО «Форум видавців», Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівський Палац мистецтв, Національна скаутська організація України «Пласт».
12-15 травня – Дитячий форум у Львові
Додай суперсили!
 

Переглядів: 488 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]