Четвер, 25.04.2024, 08:07

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Серпень » 21 » У відділі освіти відбулося розширене засідання колегії
15:12
У відділі освіти відбулося розширене засідання колегії

21 серпня в сесійному залі будинку райдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії відділу освіти. На ньому було обговорено підсумки попереднього навчального року та спроектовано цілі на новий навчальний рік.

У роботі колегії взяли участь голова Самбірської районної ради Андрій Бобак та заступник голови Самбірської РДА Леся Ленартович.

Про підсумки роботи навчальних закладів освіти району у 2014-2015н.р. та завдання на 2015-2016н.р. доповів начальник відділу освіти Леонід Охріменко.

Всіма формами   дошкільної освіти  дітей віком від  2 до 6 років охоплено 62% у 7 дошкільних навчальних закладів і 8 навчально-виховних комплексах.

До початку нового навчального року у всіх дошкільних закладах проведено поточні ремонти, благоустрій територій, на що було витрачено 35500тис.грн., з них – 22.800 батьківські кошти.

На черзі щодо влаштування у ДНЗ перебуває понад 100 дітей.  На ста місцях виховується 158 дітей. Для вирішення даної проблеми проводиться реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси «ЗНЗ-ДНЗ». У планах завершити будівництво Вільшаницького та Новокалинівського дошкільних навчальних закладів і відновити функціонування Кульчицького, Підгайчиківського, Хлопчицького, Чуквівського ДНЗ.

У районі створено єдиний освітній простір у межах 6 округів (Рудківський, Новокалинівський, Ралівський, Бісковицький, Баранівецький, Луківський).

У районі функціонує 7 дошкільних, 4 позашкільні та 64 загальноосвітні навчальні заклади комунальної власності, зокрема: 16 середніх загальноосвітніх шкіл І ступеня; 18 середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів; 1 навчально-виховний комплекс «Середня загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»; 1 гімназія; 21 середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; 7 навчально-виховних комплексів “Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”; районний дитячий будинок змішаного типу «Рідний дім» с. Корналовичі; спортивно-туристичний оздоровчий комплекс «Прикарпаття» ім. Кирила Осьмака.

Навчально-виховним процесом у 5-11 класах було охоплено 6974 учні, середня наповнюваність становила 13,65 учня.

В районі нараховується 10 малокомплектних шкіл, що становить 15,6 % від загальної кількості загальноосвітніх навчальних  закладів, а саме:

-          1 середня загальноосвітня школа І ступеня (до 10 учнів) – Лопушненська середня загальноосвітня школа І ступеня;

-          5 середніх  загальноосвітніх  шкіл  І-ІІ ступенів (до 40 учнів) – Черхавська, Малобілинська,  Рогізненська, Никловицька, Берестянська;

- 4 середні загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів (до 100 учнів) – Вощанцівська, Пинянська, Верховецька середні загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, Блажівський навчально-виховний комплекс «Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

Із 33 претендентів на медалі підтвердили їх лише 14 (42,4%). Зокрема, із 25 претендентів на золоту медаль за результатами ЗНО підтвердили їх 10 (40%), ще 5 (20%) були понижені до нагородження срібною медаллю,  а 10 одержали атестат звичайного зразка. Із 8 претендентів на срібну медаль підтвердили їх 4 учні (50%). Таким чином,  медалями нагороджено 19  випускників 11-х класів, з них золотою медаллю - 10, срібною - 9 учнів.

Керівникам та педагогічним колективам в майбутньому необхідно об’єктивно підходити до визначення претендентів на нагородження медалями.

Цього навчального року 345 учнів 11-х класів проходили ЗНО з української мови і літератури, яке одночасно було і державною підсумковою атестацією.

Високий рівень співпадання результатів ЗНО та річного оцінювання навчальних досягнень учнів виявлено у Баранівецькому НВК,  Вощанцівській та Рудківській СЗШ  І-ІІІ ступенів. Найнижчий показник в учнів Корналовицької (33,3%),  Михайлевицької  (18,2%),  Верховецької та Погірцівської  СЗШ  І-ІІІ ступенів (11,1%).

У зв’язку з відсутністю коштів за рахунок коштів освітньої субвенції (500 тис.грн.) харчувались лише діти пільгових категорій: діти-сироти; діти без батьківської опіки; діти з малозабезпечених сімей, а за кошти базової дотації (460 тис.грн.) - вихованці  дошкільних груп у  навчально-виховних комплексах.

На підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2005р. №823  “Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування “ відділом освіти формується банк даних таких дітей і видається грошова допомога по досягненню повноліття у сумі 1810 грн.  У 2014-2015році таку допомогу отримали  16 дітей на загальну суму 28 960 грн.

У єдиному освітньому просторі району вагоме місце займає позашкільна освіта. Позашкілля району представлено чотирма закладами: районним Будинком учнівської творчості, Станцією юних туристів, Малою академією наук, Дитячо-юнацькою спортивною школою. У 206 гуртках та секціях займалось 2575 учнів, що становить 36% від кількості учнів 1-11 класів.

Одним із першочергових завдань є підготовка загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та до осінньо-зимового періоду. У зв’язку з ситуацією в країні поточні ремонти навчальних закладів проведені за рахунок батьків та спонсорської допомоги. Всього на підготовку до нового навчального року використано батьківських, вчительських та спонсорських коштів на суму 460 тис.грн., бюджетних коштів – 130 тис.грн. (в основному для підготовки шкіл до зимового періоду).

Про підсумки методичної роботи в установах освіти району у 2014-2015 н.р. доповіла та привітала з новим навчальним роком директор інформаційно-методичного центру відділу освіти Оксана Федицька.

Привітала вчителів з початком навчального року голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Ірина Цуприк.  Ірина Степанівна наголосила, що профспілка завжди стоїть на захисті інтересів освітян. Зокрема, відстояла та намагається це робити і надалі вчительську надбавку за престижність праці у розмірі 20%, з чим звернулася до присутніх представників влади. 

В теперішній час у зв’язку з стрімкою інфляцією, коли розмір заробітної плати працівника впав в рази, а ціна на комунальні послуги та продукти харчування в рази зросла, неприпустимо зменшувати заробітну плату працівників.

 

Неодноразово перед владою та керівництвом профспілка піднімала питання щодо виплати компенсацій при відрядженнях педагогічних працівників району на курси підвищення кваліфікації. Сума такої заборгованості перевищила 300 тис. грн. Якщо аналізувати стан виплати такої компенсації в інших районах області, то Самбірський район займає останнє місце. Станом на грудень 2014 року ця виплата була фактично заморожена. 

Голова райради Андрій Бобак зазначив, що ми живемо у важкий час, і у фінансовому плані теж. Зміни до бюджетного кодексу, які відбулися в січні,  позитивних змін не принесли.  Район не перестав бути дотаційним, а бюджет виконано лише на 88%. Подякував освітянам, що з розумінням ставляться до сьогоднішніх проблем. Побажав успішного навчального року. Припустив, що в наступному році за сприяння районної ради до кожної школи буде проведено Інтернет.

Перед присутніми виступила заступник голови РДА Леся Ленартович. За наслідками огляду шкіл щодо готовності до навчального року вона наголосила, що школи повинні бути готові не для влади, а для дітей. Не можна сказати, що сьогодні робота вчителя стала складною, бо складною вона була завжди. Вчителі працюють з дітьми, тому несуть велику відповідальність.  Леся Ігорівна привітала освітян з новим навчальним роком, побажала успіхів в роботі та мирного неба над головою.

Заслухавши та обговоривши доповіді начальника відділу освіти Леоніда Охріменка «Про підсумки роботи навчальних закладів освіти району у 2014/2015 н.р. та завдання на 2015/2016 н.р.» та директора інформаційно-методичного центру освіти Оксани Федицької «Про підсумки методичної роботи з педагогічними працівниками у 2014/2015 н.р.» колегією відділу освіти районної державної адміністрації було складено проект ухвали, який  прийняли за основу та в цілому. Серед питань ухвали: охопити всіма формами дошкільної освіти до 85% дітей району, реалізувати Концепцію національно-патріотичного виховання дітей, забезпечити реалізацію обласних та районних програм і проектів, спрямованих на розвиток освітньої галузі та зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів району.

Переглядів: 782 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]