Четвер, 28.03.2024, 13:26

Відділ освіти Самбірської РДА

МЕНЮ
ОПИТУВАННЯ
Як вам наш сайт?
Всього відповідей: 119
КАЛЕНДАР
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ПОСИЛАННЯ
Електронна реєстрація

Журнали, газети КОЛОСОК

Освітній портал

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти



КАЛЕНДАР
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
АРХІВ


Головна » 2015 » Квітень » 8 » Освітня субвенція місцевим бюджетам складе 44 млрд
12:29
Освітня субвенція місцевим бюджетам складе 44 млрд

У 2015 році освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам становитиме 43 719,4 млн грн., а субвенція на підготовку робітничих кадрів - 5 839,1 млн грн. Про це повідомила заступники директора департаменту економіки і фінансування Міністерства освіти і науки Ольга Щеглова під час проведення круглого столу з питань бюджетної та податкової децентралізації.

За повідомленням прес-служби Міністерства освіти і науки, учасники дискусії розглянули механізми залучення і використання коштів на місцях, фінансування видатків на освіту тощо.

Зокрема, представники Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я, повідомили, що держава взяла на себе відповідальність щодо надання освітніх послуг загальноосвітніми навчальними закладами, підготовки робітничих кадрів професійно-технічними закладами, забезпечення медичного обслуговування населення, фінансування державних програм соціального захисту окремих категорій громадян. З цією метою місцевим бюджетам надаватимуться такі нові види трансфертів як освітня субвенція, субвенція на підготовку робітничих кадрів та медична субвенція.

Зокрема, заступник директора департаменту економіки і фінансування Міністерства освіти і науки Ольга Щеглова зазначила, що освітня субвенція визначає нові фінансові можливості, що, в свою чергу, розширює повноваження органів місцевої влади, оптимізації мережі, передачі деяких навчальних закладів з державного бюджету на місцевий бюджет.

У цьому році освітня субвенція спрямовується на оплату поточних видатків загальноосвітніх навчальних закладів усіх ступенів, а субвенція на підготовку робітничих кадрів спрямовується на оплату поточних видатків професійно-технічних навчальних закладів та закладів, що готують робітничі кадри за державним замовленням. Кошти субвенції на підготовку робітних кадрів можуть спрямовуватися до інших державних та комунальних навчальних закладів, які надають послуги з підготовки робітних кадрів на умовах державного замовлення, в тому числі й до вищих начальних закладів.

Зокрема, за словами Ольги Щеглової, у 2015 році освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам становитиме 43 719,4 млн грн., субвенція на підготовку робітничих кадрів - 5 839,1 млн грн.

Заступник директора департаменту економіки і фінансування МОН також пояснила, що місцеві ради мають право додатково, понад обсяги субвенції, планувати та здійснювати з місцевих бюджетів оплату поточних та капітальних видатків навчальних закладів, визначених у статті 103 Бюджетного кодексу України, включаючи погашення бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства.

Ольга Щеглова також зазначила, що МОН звернулося з пропозицією до Міністерства фінансів щодо перерахування казначейською службою коштів субвенції двічі на місяць. Зараз кошти перераховуються до місцевих органів казначейською службою щодекадно.

Заступник директора департаменту повідомила, що за рахунок коштів освітньої субвенції можуть здійснюватись й видатки на харчування учнів. Дитячі ж садки фінансуються з місцевих бюджетів.

Міжшкільні навчально-виробничі комбінати, завданням яких є трудова підготовка учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також забезпечення профорієнтаційної підготовки фінансуються за рахунок годин вивчення трудового навчання, технологій, інформатики тощо.

За даними Міністерства фінансів України, завдяки запровадженню нової моделі фінансового забезпечення місцеві бюджети отримають додатковий ресурс до загального фонду в сумі більше 22 млрд грн.

Джерело: http://osvita.ua/school/46699/

Переглядів: 583 | Додав: Zoriana_S) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]